Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românii vor alerga la Prima Cursă caritabilă cu Supereroi din România, organizată de OSCAR Downstream în Parcul Herăstrău

OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, lansează Run for Heroes – fueled by OSCAR, o campanie de conștientizare și eliminare a stigmei legate de sănătatea mintală, desfășurată alături de Centrul Social de Psihoterapie TFH (Together for Humanity).

Românii sunt invitați să se înscrie la cross-ul caritabil organizat pe 15 iunie, în parcul Herăstrău din București. Fondurile obținute din taxa de înscriere vor fi donate integral Centrului, care acordă servicii gratuite de consiliere și terapie persoanelor și familiilor aflate în dificultate.

Run for Heroes vrea să facă diferența într-o luptă pe care, într-o formă sau alta, o ducem fiecare dintre noi”, a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream. „Într-o societate competitivă și mereu în alertă, suntem prea puțin conștienți de cât de fragilă poate fi sănătatea mintală. Cu toții ne-am confruntat sau cunoaștem persoane care au trecut prin episoade de depresie sau anxietate, burnout, stres, relații dificile sau traume care își pun amprenta asupra vieții personale și profesionale. Este momentul să vorbim deschis despre aceste afecțiuni și despre acești eroi – oamenii care se confruntă zi de zi nu doar cu propriile răni, ci și cu stereotipurile, discriminarea și prejudecățile sociale. Îi invităm pe români să fie Supereroi pentru o zi și să alerge alături de noi, pe 15 iunie, pentru această cauză nobilă”.

„Evenimentul Run for Heroes este mai mult decât o simplă cursă; este un simbol al recunoașterii și aprecierii pentru eroii noștri de zi cu zi. Pentru noi, această inițiativă, prin care comunitatea se unește pentru a onora și sprijini oamenii curajoși care ne trec pragul la Centrul Social de Psihoterapie, este un vis devenit realitate”, a menționat Răzvan Popa, Președintele Centrului social de Psihoterapie TFH

Știut fiind faptul că sportul reduce hormonii de stres din organism, cross-ul umanitar Run for Heroes – fueled by OSCAR va organiza curse pentru toate categoriile de participanți.

Alergătorii de anduranță pot participa la cursa de 7 Km în jurul lacului Herăstrău, cu punctul de start la Roaba de Cultură.

Familiile cu copii cu vârste sub 16 ani vor alerga împreună pe o distanță de 1Km Părinți și Copii. Participanții pot veni îmbrăcați în costume de supereroi, pentru a crea astfel amintiri de neuitat pentru cei mici și cei mari, deopotrivă. Dacă totuși nu există un costum de supererou acasă, avem pregătite multe variante de accesorii pentru fiecare participant.

Persoanele cu dizabilități pot participa în mod gratuit la cursa 1Km Persoane cu dizabilități, pe un traseu adaptat la nevoile lor, care să le asigure accesibilitate și confort.

Informațiile privind participarea la cross-ul umanitar Run for Heroes – Fueled by OSCAR, precum și detaliile legate de organizare și taxele de înscriere sunt disponibile pe site-ul campaniei – https://www.runforheroes.ro.

Run for Heroes este cea mai recentă inițiativă de implicare civică prin care OSCAR Downstream contribuie la construirea unui viitor sustenabil. Compania își propune să crească acest proiect de la an la an, pentru că sustenabilitatea autentică începe cu o societate sănătoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

OSCAR Downstream

Cu o istorie de peste 22 de ani, OSCAR Downstream este cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, aflată în top 5 jucători, cu un portofoliu de peste 5.000 de clienți din industrii cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură.

Strategia sa sustenabilitate este construită pe cinci piloni de acțiune, fiecare cu inițiative separate – Oscar pentru angajați (implicare prin acțiuni de voluntariat),  Oscar pentru comunitate (promovarea tinerei generații de artiști români), Oscar pentru Educație (implicarea activă pentru susținerea educației copiilor și tinerilor), Oscar pentru sănătate (inițiative pentru îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical) și Oscar pentru Mediu (inițiative pentru politici sănătoase și măsuri de siguranță).

OSCAR Downstream face parte din grupul antreprenorial Alfa Group, fondat de Alin Niculae.

Centrul Social de Psihoterapie TFH

Centrul Social de Psihoterapie TFH este o inițiativă sub umbrela Atelierul Faptelor Bune, o organizație non-profit cu o experiență de ani de zile în oferirea de sprijin comunităților aflate în dificultate. ​Acest proiect valorifică cunoștințele, expertiza și resursele extinse ale organizației-mamă, ceea ce garantează că centrul respectă cele mai înalte standarde de calitate și eficacitate.

Serviciile Centrului includ consiliere individuală și de grup, sesiuni de terapie și grupuri de sprijin. De asemenea, Centrul oferă ateliere de lucru și programe educaționale pentru a ajuta persoanele să dezvolte mecanisme de coping și să și să se informeze cu privire la problemele de sănătate mintală.

​Având la bază fundația solidă a ONG-ului cu rezultate verificate, Centru are capacitatea de a oferi servicii care schimbă vieți și care au un impact pozitiv și de durată asupra beneficiarilor. Obiectivul acestui proiecte este construirea unui viitor în care sprijinul pentru sănătatea mintală este ușor accesibil, lipsit de stigmatizare și căruia i se acordă prioritate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Primul proiect pe PNRR, de 47,1 milioane lei, se referă la construirea centrului de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și centrul de chirurgie experimentală și training.

14 milioane € din PNRR pentru infrastructura Universității de Medicină Cluj

Articolul următor
Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a semnat un acord de cooperare cu Asociația de Comerț și Industrie New Jersey (ACINJ).

Camera de Comerț Maramureș a bătut palma cu industriașii din New Jersey

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share