Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Maramureș a bătut palma cu industriașii din New Jersey

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a semnat un acord de cooperare cu Asociația de Comerț și Industrie New Jersey (ACINJ).
Delegația Maramureșului în SUA, de anul trecut, începe să își arate roadele | Foto: CCIM

Dezvoltarea relațiilor internaționale reprezintă una dintre direcțiile organizației, aceasta făcând demersuri pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale externe.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a semnat un acord de cooperare cu Asociația de Comerț și Industrie New Jersey (ACINJ). Este unul dintre cele mai reprezentative acorduri de cooperare ale CCIM și primul semnat cu o organizație camerală de peste Ocean. Relațiile de colaborare au debutat în 2023, în cadrul delegației administrației județene în SUA, condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Din aceasta a făcut parte și președintele CCIM, Florentin Tuș. Urmare a discuțiilor din New Jersey cu președintele Anthony Russo și cu echipa de conducere a asociației, cei doi au avut în vedere dezvoltarea unor conexiuni și relații bilaterale între CCIM și ASCNJ. În mai puțin de un an de la întâlnire, cele două organizații au convenit semnarea unui acord de cooperare.

Documentul va contribui la dezvoltarea relațiilor externe ale organizației camerale din Maramureș în sprijinul mediului de afaceri și va reprezenta o oportunitate extraordinară pentru județ, cu un impact direct în potențialul de creștere al sectorului privat.

New Jersey are o suprafață cu puțin mai mare decât regiunea Transilvaniei, în același timp fiind statul cu cea mai mare densitate de locuitori din SUA. ASCNJ a fost fondată în 1927, cu denumirea Camera de Comerț a Comitatului Bergen, fiind un liant între mediul de afaceri și libera inițiativă în New Jersey.

Americanii s-au decis să vină în România

Începând cu 1983, organizația și-a extins activitățile la nivel de stat. Misiunea sa este de lider în promovarea companiilor în scopul de a oferi, prin educație, vigilență legislativă și interacțiune cu membrii, un climat economic care sporește potențialul de afaceri și de a face din New Jersey un stat mai bun în care să se trăiască, să se lucreze și să se desfășoare afaceri.

Acordul de cooperare a fost semnat de cei doi președinți după câteva luni de schimburi de informații prin corespondență e-mail și videoconferințe, în cadrul cărora Tuș și Russo au stabilit punctual detaliile acestei colaborări. Au fost agreate întâlniri bilaterale între board-urile organizațiilor.

Cele două instituții urmează să stabilească un plan de acțiuni comune care va include, cel mai probabil în primăvara lui 2025, și o vizită a unei delegații a ACINJ în România, implicit în județul Maramureș. Prioritar va fi și schimbul de informații de interes pentru mediul de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Românii vor alerga la Prima Cursă caritabilă cu Supereroi din România, organizată de OSCAR Downstream în Parcul Herăstrău

Articolul următor

Asocierea condusă de Construcții Erbașu a ajuns la 90% cu Centura Sânmartin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share