Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea condusă de Construcții Erbașu a ajuns la 90% cu Centura Sânmartin

Construcții Erbașu (lider de asociere) – Vahostav-SK – Drumuri Orășenești și Procons Group au realizat 90% din Centura Sânmartin. În prezent, lucrările se concentrează în zona Centurii Oradea, la pasajul subteran pentru pietoni și bicicliști și asfaltarea tronsonului afectat de lucrări.

„Pasajul subteran va asigura continuitatea pistei de biciclete din Oradea, de pe lângă pârâul Peța, până în Băile Felix. Circulația auto va fi asigurată de pasajul suprateran. În 3 săptămâni se vor termina lucrările de asfaltare în zonă și se va redeschide circulația pe 2 benzi pe sens. Până la jumătatea lunii mai centura Sânmartin va fi deschisă circulației”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În perioada următoare, se vor așterne straturile de bază și de legătură în zona rampelor, iar în paralel, va începe turnarea ultimului strat de asfalt (de uzură) pe întreaga lungime a traseului. Constructorii vor începe, de asemenea, instalarea parapetelor de protecție, a sistemului de iluminat, a panourilor fonoabsorbante, a consolelor și marcajelor rutiere.

Structură

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și comuna Sânmartin are o lungime de 5,75 km, la care se adaugă bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, de 2,27 km.

Traseul pornește de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, și continuă de-a lungul Pârâului Peța, spre Băile 1 Mai. Ocolește Băile Felix și revine în DN 76 la ieșirea din stațiune spre Beiuș, înainte de a vira spre localitatea Cordău.

„Deschiderea circulației în luna mai va descongestiona tranzitul prin Sânmartin. Atât cei care circulă pe relația Beiuș – Deva, pe centura Oradea, dar și cei care locuiesc în comuna Sânmartin, vor avea de câștigat: timp, circulație mai sigură și mai puțină poluare”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și prin Programul Transport 2021 – 2027.

Proiectul se realizează printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a semnat un acord de cooperare cu Asociația de Comerț și Industrie New Jersey (ACINJ).

Camera de Comerț Maramureș a bătut palma cu industriașii din New Jersey

Articolul următor
Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive la categoria “Best Male Rock Vocal Performance” va ajunge în această vară pe scena principală a unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, UNTOLD.

Lenny Kravitz și-a confirmat prezența la Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share