Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinuri rosé românești medaliate la Concours Mondial de Bruxelles

La Concours Mondial de Bruxelles, desfășurat la finele lui martie 20024,în Dalmația (Croația) nu mai puțin de 18 medalii au recompensat calitatea vinurilor rosé din România. Cramele Gîrboiu, Hermeziu și Caii de la Letea au obținut cele mai importante distincții.

1.205 vinuri rosé din întreaga lume au concurat pentru medaliile foarte râvnite ale Concours Mondial de Bruxelles. Săptămâna trecută s-a încheiat prima sesiune a acestui an, dedicată în întregime  vinurilor rosé. Cei 55 de judecători internaționali au acordat medalii de argint, aur și mare aur vinurilor din 32 de țări participante. 

La categoria vintage 2024 a Sesiunii Vinului Rosé, Trofeul Revelație Internațional Vinolok a fost acordat rosé-ului italian Villa Cordevigo Gaudenzia 2019 de de la crama veroneză Vigneti Villabella, din regiunea Veneto, Italia. Reprezentanții au plecat nu doar cu o distincție prestigioasă, ci și cu trei medalii de aur și una de argint. De fapt, toate vinurile la care s-au înscris în competiție au câștigat medalii, o realizare uriașă care subliniază un angajament de neegalat pentru a crea vinuri remarcabile.

Vinurile rosé din România au impresionat

Singura mare medalie de aur pentru România a fost conferită Cramei Gîrboiu pentru Bacanta Special Edition Traminer Roz 2023. 

Mențiunea Revelația competiției la categoria vin rosé demidulce i-a revenit Cramei Hermeziu.

Via Viticola Sarica Niculițel este triplu medaliată cu aur, precum și cu una de argint. Cramele Recaș se pot mândri cu doua medalii de aur și două de argint.  Cuvee Alexis (Avincis) și Busuioaca de Bohotin Diamond Selection (Domeniile Averesti)  au obținut medalii de argint.

Ce spun organizatorii

În cadrul sesiunii de vinuri rosé dulci și fortificate, Busuioaca de Bohotin a impresionat juriul cu demi-dulcele de Hermeziu, obținând titlul de Revelația Rosé Demi-Dulce. Alte categorii de vinuri-revelații sunt:

Revelația Internațională de Vinuri Rosé, acordat vinului Villa Cordevigo Gaudenzia 2019, de la Vigneti Villabella, Veneto, Italia;

Revelația Spumantelor Rosé, pentru Champagne Trouillard Brut Elexium Rosé, Franța;

Revelația vinurilor Rosé Franțuzești a fost desemnat vinul Héritage de Saint Victor 2023 de la EARL Domaine de Fave, Provence, Franța;

Revelația vinurilor Rosé portugheze este Monteirinhos Espumante Rosé Nono 2019, de la Quinta dos Monteirinhos, Dão e Lafões, Portugalia;

Revelația vinurilor Rosé Spaniole a fost ales Salgüero Rosado 2019, de la Real Sitio de Ventosilla, Castilla-y-León, Spania.

„Deși umbrite de țările producătoare de vin rosé, două națiuni confirmă că sunt vedete în ascensiune în firmamentul vinului, fiecare dintre ele fiind premiată cu 18 medalii prestigioase CMB – Croația și România. De altfel, premiul Semi-Dulce Revelație a revenit unui vin românesc, C’est Soir – Busuioaca De Bohotin Semi-Dulce”, spun reprezentanții competiției pe site-ul dedicat concoursmondial.com.

Medaliații

Medalie de Aur

  • Cramele Recas, Muse Day Roze – 2022, Merlot
  • Cramele Recas, Balauri Roze – 2023, Merlot
  • Via Viticola, Caii de la Letea Vol. I – 2023, Syrah, Pinot noir, Merlot
  • Via Viticola, Caii de la Letea Vol. II – 2023, Syrah, Pinot noir, Feteasca neagra
  • Via Viticola, Caii de la Letea Geneza – 2023, Pinot noir, Syrah, Merlot
  • Crama Strunga, Velier – 2023, Cabernet Sauvignon

Medalie de Argint

  • Cramele Recas, The New Rosé – 2023, Merlot
  • Cramele Recas, Sole – 2022, Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca neagra
  • Avincis, Cuvée Alexis – 2023, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Via Viticola, Caii de la Letea Inima de Stejar – 2023, Feteasca neagra, Syrah, Cabernet Franc
  • Domeniile Averesti, Diamond Selection – 2023, Busuioaca de Bohotin
  • Crama Hermeziu, C’est soir – 2023, Cabernet Sauvignon, demisec
  • Crama Hermeziu, C’est soir – 2023, Traminer, demisec
  • Pancene Wines, Apus de Soare – 2023, Pinot noir, Feteasca neagra
  • Pancene Wines, Taine – 2023, Feteasca neagra, Cabernet Sauvignon
  • Gabai, Miraz – 2023, Feteasca neagra, Pinot noir

 

Concours Mondial de Bruxelles

Concours Mondial de Bruxelles este o competiție internațională, de turneu, împărțită în patru sesiuni, dintre care una este dedicată vinurilor roze. Pe parcursul diferitelor sesiuni, peste 10.000 de vinuri sunt introduse de producători pentru a fi degustate și evaluate de un grup de experți. Arbitrii noștri experimentați degustează vinurile concurente cu un accent unic și anume să evidențieze vinuri de o calitate ireproșabilă, fără părtiniri care decurg din eticheta sau prestigiul unei denumiri. Concursul este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de acest gen.

CMB introduce un nou trofeu pentru vinurile no-low (non- alcoolice sau slab alcoolice). Pentru 𝐑𝐞𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞𝐬 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐧𝐝 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞𝐬 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨n va fi acordat un trofeu celui mai bun vin no-low din competiție.


Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Facultatea de Business Cluj-Napoca (FBC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, aniversează în acest an trei decenii de excelență în domeniul educației antreprenoriale și de business.

Trei decenii cu Facultatea de Business la Cluj. Sarabandă de evenimente

Articolul următor

Corul Madrigal va susține un Concert Extraordinar de Paști la Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share