Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei decenii cu Facultatea de Business la Cluj. Sarabandă de evenimente

Facultatea de Business Cluj-Napoca (FBC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, aniversează în acest an trei decenii de excelență în domeniul educației antreprenoriale și de business.
Discuții pe tema managementului resurselor umane la facultatea clujeană | Foto: FBC

Facultatea de Business Cluj-Napoca (FBC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), aniversează 30 de ani de excelență în educația antreprenorială.

“Educația centrată pe student într-un context multicultural este dezideratul FBC, acompaniat de promovarea spiritului antreprenorial, profesionalismului, dinamismului și inovării.

Oferta educațională cuprinde patru programe de studii la nivel licență: administrarea afacerilor (cu predare în limba română, la Cluj-Napoca și extensia Bistrița; cu predare în engleză, la Cluj) și administrarea afacerilor în servicii de ospitalitate (cu predare în română și în engleză, la Cluj).

Există patru programe de studii la nivel masterat: administrarea afacerilor și management hotelier (în română); administrarea afacerilor internaționale și administrarea afacerilor în ospitalitate și turism Internațional (în engleză).

Progresul continuu al FBC a determinat creșterea numărului de studenți, de la 34 în anul universitar 1995-1996 la 1.700 în 2023-2024. Datorită atractivității la nivel global, 8% dintre membrii comunității FBC sunt studenți internaționali (136), iar dintre aceștia, 33% (46) studiază în regim cont propriu valutar.

Susținând experiențele internaționale FBC oferă trei programe de dublă diplomă, în colaborare cu FH Aachen (Germania), EM Normandie (Franța) și University of Sassari (Italia).

Internaționalizarea reprezintă unul dintre pilonii principali ai FBC: în acest sens a fost acreditată de către Network of International Business Schools, în 2015, și reacreditată la începutul acestui an, în urma vizitei comisiei de evaluare.

Eforturile cadrelor universitare se îndreaptă spre alinierea FBC la standardele Association to Advance Collegiate Schools of Business. Componenta fundamentală a procesului de acreditare internațională e autoevaluarea critică a facultății, ce vizează identificarea domeniilor incomplet aliniate”, potrivit UBB.

Conferință internațională de turism la Cluj

„Pentru a marca aceste momente deosebite din evoluția facultății noastre, vom organiza atât în prima, cât și în cea de-a doua jumătate a anului diverse evenimente.

Vor avea loc reuniuni festive, dar și workshop-uri cu mediul academic și de afaceri. Vom continua să ne implicăm în activități de responsabilitate corporativă derulate de partenerii noștri, dar vom identifica și cauze pe care să putem să le susținem noi direct.

Ne veți regăsi în cadrul unor activități de socializare / networking, iar din testimonialele difuzate în social media veți afla de la absolvenții, partenerii și studenții noștri mai multe despre ceea ce am făcut pe parcursul celor 30 de ani de la înființare.

Odată cu instaurarea primăverii, dăm startul tuturor acestor evenimente, iar astfel, începând cu 1 aprilie, vom difuza informații relevante despre FBC axate pe cele trei dimensiuni asumate de noi, ca parte integrantă a UBB: didactică, științifică și civică.

Sub egida „In Partnership”, vom prezenta informații cu privire la toți cei care au contribuit sau continuă să contribuie la dezvoltarea noastră instituțională: cadre didactice, studenți, alumni, colaboratori și parteneri din mediul de afaceri.

Membrilor comunității academice și de business din țară li se vor alătura invitați din străinătate. În luna mai se va desfășura conferința internațională „Modern Trends in Business, Hospitality, & Tourism”. Tema centrală este “Afaceri durabile și reziliente în economia globală””, a menționat conducerea FBC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electric Castle își face colecție de modă din haine reciclate

Articolul următor

Vinuri rosé românești medaliate la Concours Mondial de Bruxelles

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share