Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electric Castle își face colecție de modă din haine reciclate

Hainele colectate vor fi transformate prin tehnici de reciclare și redesign | Foto: Electric Castle

Campania are ca scop promovarea consumului sustenabil și reutilizarea creativă, iar fondurile obținute vor fi donate copiilor din medii defavorizate.

Electric Castle și Promenada Mall București (PMB) au lansat o colectă de haine uzate ce vor fi transformate în prima colecție de haine din materiale reciclate sub marca festivalului. Până în aprilie, hainele vor fi colectate într-o cutie specială, amplasată la etajul 1 al PMB.

„Poate fi donat orice tip de îmbrăcăminte atât timp cât este curată, indiferent de materialul din care este produs și gradul de uzură, fiind excluse lenjeria intimă și încălțămintea. Hainele colectate vor fi preluate de Velements, unul dintre promotorii modei sustenabile în România, pentru a fi transformate, prin tehnici de reciclare și redesign, într-o colecție vestimentară de tip capsulă (din piese vestimentare clasice, care nu se demodează, n. red.).

Pentru ca nicio bucată de material să nu fie risipită, resturile textile vor fi utilizate pentru crearea unor “bean bags” care vor asigura un plus de confort la festival. Toți cei care se alătură campaniei au șansa de a câștiga un bilet la Electric Castle dacă pozează cutia de colectare a hainelor și o postează pe Instagram”, au precizat promotorii inițiativei.

Colecția va fi pusă în vânzare la Electric Castle (Bonțida, 17-21 iulie). Încasările vor fi donate către World Vision cu scopul de a susține proiectele pe care fundația le derulează pentru copiii din medii defavorizate. Electric Castle are tradiție în inițiative de reutilizare creativă. Acum 10 ani, lansa prima colecție de genți din materialele de promovare outdoor (mesh-uri, bannere), inițiativă reluată cu succes.

Festivalul colaborează constant cu tineri designeri din România, prin colecții dedicate ce se regăsesc în zona anti-mall de la fiecare ediție. La rândul său, PMB s-a dedicat, de-a lungul timpului, promovării modei sustenabile. Aceasta găzduiește expoziții și colecții de haine din materiale reciclabile, dar și prin susținerea și implicarea în diferite inițiative și proiecte din zona modei sustenabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viață nouă pentru copacii relocați de pe platforma Carbochim

Articolul următor
Facultatea de Business Cluj-Napoca (FBC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, aniversează în acest an trei decenii de excelență în domeniul educației antreprenoriale și de business.

Trei decenii cu Facultatea de Business la Cluj. Sarabandă de evenimente

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share