Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casa de brokeraj BRK Financial, învățată cum să se poarte cu investitorii

BRK Financial Group Cluj, Electrica și holdingul de materiale de construcții ROCA Industry au fost sprijinite pentru a-și crește vizibilitatea pe piața de capital și a-și defini un set de instrumente esențiale pentru îmbunătățirea prezenței pe bursă.
Monica Ivan și-a propus să transfere și către alte companii de la bursă know-how-ul dobândit în program | Foto: BVB

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Bursa de Valori București (BVB) și Vertik au încheiat un program de lichiditate îmbunătățită și comunicare mai eficientă cu acționarii finanțat cu 80% de Guvernul Coreei.

BRK Financial Group Cluj, Electrica și holdingul de materiale de construcții ROCA Industry au fost sprijinite pentru a-și crește vizibilitatea pe piața de capital și a-și defini un set de instrumente esențiale pentru îmbunătățirea prezenței pe bursă. Marcarea încheierii programului a inclus un workshop de prezentare a progreselor înregistrate de cele trei companii.

Programul a furnizat companiilor selectate instrumente concrete și adaptate cerințelor investitorilor și sectorului lor de activitate: dezvoltarea strategiei pentru relația cu investitorii și instrumente pentru implementare, gestionarea internă a activității de relația cu investitorii pentru a transmite o poveste de investiții coerentă și sprijin în instruirea echipelor dedicate ale companiilor pentru implementarea strategiei de relația cu investitorii, timp de 6 luni de la livrarea acesteia.

„Pentru BERD, dezvoltarea pieţelor de capital locale este o prioritate, iar obiectivul de bază este să furnizăm soluţii de finanţare pentru companiile din sectorul privat. Am lansat acest proiect în urmă cu mai bine de un an, cu obiectivul de a atrage atenţia asupra importanţei relaţiilor cu investitorii.

Să le arătăm companiilor listate, cât şi celor care se gândesc să se listeze pe bursă în viitor, că merită şi chiar este nevoie să investeşti în a ţine vizibilitatea la un nivel ridicat pe bursă, obţinând astfel plusvaloare”, a precizat Attila Toth, Director, Capital & Financial Markets Development Team al BERD.

„Comunicarea cu investitorii este unul dintre pilonii esențiali pentru a genera lichiditate și implicit pentru o evaluare de piață corectă a companiilor listate. Ne bucurăm de parteneriatul cu BERD și de susținerea pe care a avut-o acest proiect din partea Guvernului Coreei.

Electrica, ROCA și BRK au obținut în cadrul acestui program instrumente utile pentru a-și contura și transmite mai bine povestea investitorilor. Îi îndemn pe toți emitenții de pe Piața Principală și AeRO să se inspire din exemplele de bună practică care există deja la BVB”, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

Programul a fost coordonat, din poziția de consultant coordonator, de către Daniela Maior (Șerban), partener coordonator al Vertik, alături de o echipă de consultanți cu o experiență cumulată de peste 60 de ani în domeniul Relației cu Investitorii și Comunicare Financiară.

„Am luat măsuri pentru îmbunătățirea comunicării cu investitorii și am observat o schimbare pozitivă în percepția lor. Aderarea noastră la acest program a fost cu dublu scop: pentru BRK în calitate de emitent listat și pentru a transfera către clienții noștri know-how-ul dobândit în acest program.

Ne propunem să implementăm anumite obiective de bază în ceea ce privește funcția de IR, cum ar fi nivelul de prezență în cadrul adunărilor generale ale acționarilor, gradul de implicare a investitorilor la conferințele cu investitorii, vizibilitatea comunicatelor și vizibilitatea companiei în piața de capital în general”, a menționat Monica Ivan, CEO al BRK.

BVB este singurul operator de piețe de valori mobiliare din România. Aceasta administrează Piața Reglementată și Sistemul Multilateral de Tranzacționare. BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de economii, de pe trei continente. Banca este deținută de 71 de state, precum și de UE și BEI.

Până în prezent, BERD a investit 10 miliarde de euro în 500 de proiecte din România. Vertik oferă servicii integrate de consultanță, pentru dezvoltarea și implementarea strategiilor pentru relația cu investitorii și a comunicării financiare, adaptate nevoilor companiilor, pe piețele de capital românești și internaționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carbochim, de la fostă platformă industrială, la o zonă vibrantă a orașului Cluj Napoca

Articolul următor
Restaurantul Aroma și complexul aferent au fost construite în 2003, iar clădirile se află în Livada Palocsay, la 6 km de centru și se remarcă prin panorama asupra orașului

Complexul Aroma, scos la mezat cu 7 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share