Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Greenvolt Group intră pe piața energiei regenerabile din România

Greenvolt Group, unul dintre principalii operatori internaționali de pe piața energiei regenerabile cu tehnologii multiple, intră pe piața din România prin accesarea segmentului de Generare Distribuită.

Lansarea oficială a avut loc la GREEN ENERGY EXPO & ROMENVIROTEC din București. La standul companiei au fost prezenți ministrul Energiei, Sebastian Burduja, precum și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, care au aflat despre rolul crucial pe care soluțiile suplimentare de generare distribuită îl pot juca în călătoria României către tranziția energetică.

Compania este specializată în proiectarea, construcția, managementul și întreținerea de soluții personalizate pentru sisteme fotovoltaice (acoperișuri, sol, copertine), intervenții de eficiență energetică, stocarea energiei solare și mobilitate electrică.

Decizia de a intra în România, a zecea țară din planul de expansiune al Grupului (Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Franța, Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Germania) la nivel european pe acest segment, vine ca urmare a conștientizării rolului fundamental pe care soluțiile de generare distribuită (o resursă care permite generarea de energie în apropierea locului de consum) îl vor juca în tranziția energetică a României.

“Lansarea Greenvolt Next România reprezintă un pas firesc în dezvoltarea platformei paneuropene de autoconsum a Grupului. Bazându-ne pe experiența pe care Greenvolt o are deja în domeniul eolian și solar în România, identificăm un potențial important în ceea ce privește dezvoltarea sectorului de soluții de energie regenerabilă în această țară, iar obiectivele ambițioase de implementare ne fac să credem că România poate fi în fruntea revoluției energiei descentralizate”, a declarat Joao Manso Neto, CEO Greenvolt Group.

Greenvolt Next România propune un nou mod de generare și consum de energie electrică prin utilizarea panourilor solare contribuind, în același timp, la tranziția energetică prin maximizarea eficienței energetice și grija față de mediul înconjurător.

Compania aduce pe piață modelul Power Purchase Agreement (PPA), prin care permite companiilor să faciliteze instalarea de panouri fotovoltaice fără a fi necesară o investiție inițială și, în același timp, asigură producția de energie regenerabilă la un cost scăzut și previzibil pentru parteneri.

Pentru a răspunde cererilor tot mai mari venite din partea companiilor românești în ceea ce privește producția și consumul propriu de energie electrică, am ales să ne concentrăm pe dezvoltarea de centrale fotovoltaice prin tehnologia Power Purchase Agreement. Astfel, asigurăm o aprovizionare pe termen lung cu energie electrică din surse regenerabile în condiții economice avantajoase și fără investiții și preocupări legate de administrarea, asigurarea și întreținerea panourilor solare, la un cost independent de piața energiei, prin minimizarea riscurilor legate de scumpirea energiei“, a subliniat Filipe Dias, Country Manager al Greenvolt Next România.

În următorii trei ani, compania s-a angajat să instaleze 110 MW de energie regenerabilă doar pe segmentul de generare distribuită, ceea ce reprezintă o investiție totală de 27 de milioane de euro. În plus, compania își propune să creeze 100 de locuri de muncă, prin acest model inovator.

Grupul Greenvolt a intrat în țară în 2021 prin Greenvolt Power, companie axată pe proiecte eoliene, solare și de stocare a energiei la scară largă. Cu un portofoliu care include 302 MW și 75 MW în domeniul eolian și, respectiv, solar, și o dezvoltare activă a tehnologiilor bazate pe baterii la nivel global, Greenvolt Power este unul dintre principalii jucători de pe piața europeană, după ce a câștigat licitația de capacitate din Polonia, fiindu-i atribuită o capacitate de 1,2 GW pentru șase proiecte de sisteme de stocare a energiei în baterii (BESS).

Despre Greenvolt Group

Greenvolt Group este unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul energiei regenerabile prin intermediul mai multor tehnologii. Pe lângă producția de energie din reziduuri forestiere de biomasă durabilă și deșeuri de lemn urbane în Portugalia și în Regatul Unit cu Greenvolt Biomass, prin intermediul Greenvolt Power acționează ca dezvoltator de proiecte eoliene, solare fotovoltaice și de stocare a energiei la scară utilitară, operând pe multe piețe din Europa, America de Nord și, mai recent, în Asia, cu un portofoliu global de 8,4 GW. În 2023, segmentul a ajuns la o capacitate instalată de 91,5 MWp și a acumulat un portofoliu de 216,3 MWp până la sfârșitul anului, cu 66,7 MWp asigurați pentru instalații prin acorduri de achiziție de energie (PPA), demonstrând dedicarea companiei pentru finanțarea inovatoare în domeniul generării distribuite.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bursa locurilor de muncă în ospitalitate a fost inițiată de Asociația Patronală HoReCa Cluj în parteneriat cu agenția județeană de specialitate (AJOFM) și cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

Restaurantele Clujului au aruncat pe piață 200 de locuri de muncă

Articolul următor

Peste 11.000 de români stau în întuneric, potrivit Registrului Național al caselor fără energie electrică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share