Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurantele Clujului au aruncat pe piață 200 de locuri de muncă

Bursa locurilor de muncă în ospitalitate a fost inițiată de Asociația Patronală HoReCa Cluj în parteneriat cu agenția județeană de specialitate (AJOFM) și cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).
Patronii de hoteluri și restaurante i-au întâmpinat pe tineri la intrarea în Centrul de Biodiversitate | Foto: AJOFM Cluj

Peste 800 de potențiali candidați la un job în unul dintre localurile din oraș au venit să vadă oferta de primăvară.

Bursa locurilor de muncă în ospitalitate a fost inițiată de Asociația Patronală HoReCa Cluj în parteneriat cu agenția județeană de specialitate (AJOFM) și cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

„Aceasta s-a bucurat de numeroși vizitatori, de la elevi care studiază la liceele de specialitate, la persoane în căutarea unui loc de muncă”, potrivit reprezentanților HoReCa Cluj. Printre restaurantele prezente s-au numărat Boema, Chios Social Lounge, Cimbru, Cut&Crust, Dot, Jaxx Garage, Maimuța Plângătoare, Marty.

Au mai fost reprezentate Napoca Hotel, Panoramic Cetățuie, Pralina, Roata, Rod, Sage Bistro, Salad Box, Sisters, Tepaso, Exclusiv Catering. Bursa a avut loc la Centrul de Biodiversitate din cadrul campusului UBB.

Șase școli, cu specializări în domeniu

La eveniment au participat elevi din clasele terminale ale unităților de învățământ preuniversitar cu profil ospitalitate, din Cluj-Napoca. Ei au avut ocazia să asculte poveștile de carieră ale bucătarilor Roland Suciu (Baracca), Alex Strugari (Samsara), Timea Rus (Jaxx), dar și a Georgianei Ciornei (manager ospitalitate).

Școlile reprezentate au fost Colegiile Tehnice Ana Aslan, Raluca Ripan (specializările bucătar, cofetar), Anghel Saligny (tehnician industria alimentară), Colegiul Economic Iulian Pop (comerciant-vânzător), Colegiul de Servicii în Turism (lucrător hotelier, ospătar, tehnician în turism), Liceul Samuel Brassai (bucătar).

“Participanții au beneficiat de sesiuni de informare și consiliere ocupațională, prezentări din partea unor specialiști din domeniu, premii acordate de HoReCa Cluj, prezentări de produse de specialitate și expunere la sute de oportunități de angajare și oferte de școlarizare. Vom continua să asigurăm servicii de sprijin pentru mediul socio-economic clujean”, potrivit conducerii AJOFM.

 

Bursa Ospitalității:

  • 18 angajatori cu 206 de locuri de muncă vacante
  • 2 universități cu ofertă educațională pentru toate domeniile de specialitate
  • 250 de șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă
  • 465 de elevi din partea a 6 unități de învățământ din mediul preuniversitar
  • 115 studenți prezenți la panelul dedicat sectorului economic al ospitalității

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul itinerant aduce arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România; MINA Pop-Up debutează la Cluj-Napoca, unde este organizat în parteneriat cu Iulius Mall.

Proiectul itinerant MINA Pop-Up debutează la Cluj

Articolul următor

Greenvolt Group intră pe piața energiei regenerabile din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share