Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Polivalenta din Turda, inaugurată în 3 zile și 3 nopți

La prezentarea Turda Arena au fost prezenți, alături de autorități locale și județene, deputații Cristina Burciu și Radu Moisin, dar și primari din zonă, care au accentuat beneficiile pe care le aduce proiectul la nivel local și regional.
Evenimentele de inaugurare s-au derulat atât la exterior, cât și la interior | Foto: MediaCom

Manifestările legate de deschiderea oficială a sălii multifuncționale de 23 milioane € se derulează, în perioada 12-14 aprilie, de dimineață până târziu în noapte.

La prezentarea Turda Arena au fost prezenți, alături de autorități locale și județene, deputații Cristina Burciu și Radu Moisin, dar și primari din zonă, care au accentuat beneficiile pe care le aduce proiectul la nivel local și regional.

“Este o nouă aventură a Turzii. Totul a început cu un vis frumos, prin 2013, o ambiție puternică a mea. Astăzi marcăm o investiție de 23 de milioane de euro, o sumă colosală. Turda Arena nu este doar o construcție, ci inima care va pulsa puternic pentru fiecare locuitor al orașului nostru și pentru fiecare vizitator care îi va trece pragul.

Sunt convins că aici se vor scrie povești de succes. Această arenă este un vis devenit realitate, un angajament ferm față de munca asiduă și un viitor mai bun pentru Turda. Prin eforturile noastre unite am reușit să construim un loc care nu numai că va găzdui competiții de nivel înalt, dar va fi și o sursă de bucurie pentru inima orașului”, consideră primarul municipiului, Cristian Matei.

“Să aducă profit!”

“Vin aici de două decenii, de cel puțin 2-3 ori pe an. Mă bucur foarte mult să constat o evoluție a municipiului Turda așa cum mi-aș fi dorit-o să o văd în toată România și în toată Europa. Suntem într-un edificiu al sportului, cum ar veni minte sănătoasă în corp sănătos.

Sper ca această sală nu doar că își va asigura ceea ce înseamnă bugetul necesar ca să funcționeze, ci va aduce și profit. Dar marele profit adus comunității, care nu poate fi cuantificat în bani, este faptul că vom avea oameni sănătoși în această țară”, susține europarlamentarul Daniel Buda.

“Acest frumos obiectiv este o realizare a comunității turdene care va deveni un brand al orașului. Turda intră într-o altă etapă de dezvoltare, nu numai aceea de a repara drumuri, de a aduce apă și canalizare.

De aceea va deveni un factor de dezvoltare locală, regională, de ce nu un pol de dezvoltare împreună cu Câmpia Turzii și cu comunele din jurul acestor mari oraș”, a arătat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Finanțare de la CNI

În programul inaugural au fost incluse concerte cu Andra, Mario Fresh, Erika Isac, Vescan, respectiv Subcarpați, Barbarossa, Paula Crișan – 13 și 14 aprilie, meciul de handbal AHC Potaissa – Dinamo București – 14 aprilie, dar și manifestări precum acrobație, animație cu copii, zone de sport și divertisment, festival culinar, teatru, dans de majorete, recital folcloric.

Turda Arena, complex ridicat de Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) Cluj, are două etaje, o suprafață construită de 5.460 mp și una desfășurată de 12.793 mp. Demisolul cuprinde un bazin de înot și cameră tehnică. La parter se regăsesc vestiare cu dușuri și grupuri sanitare, sală de forță, spații tehnice, spații de depozitare, cameră de masaj, saună, cabinet de fizioterapie.

Sala poate găzdui competiții la nivel internațional de handbal, volei și baschet. ACI a început lucrările în 2020. Devizul a crescut, în timp, de la 17 la 23,6 milioane euro, deoarece materialele de construcții s-au scumpit în perioada 2020-2022, lucrările publice de infrastructură necesitând astfel fonduri suplimentare. Obiectivul a fost finanțat de Compania Națională de Investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start modernizării Lotului 4 al liniei feroviare Caransebeș-Timișoara-Arad

Articolul următor

Festivalul International Shakespeare de la Craiova, o ediție aniversară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share