Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ora de Carieră a elevilor de liceu din Cluj-Napoca și Blaj

De-a lungul lunii aprilie, 175 de elevi de liceu din Cluj-Napoca și Blaj au șansa să își descopere aptitudinile în cadrul programului de orientare vocațională Ora de Carieră, organizat de Fundația Leaders cu sprijinul Fundației Bosch România.

Programul se desfășoară pe parcursul a trei zile și oferă tinerilor șansa de a face deja primul pas spre realizarea unui plan de carieră, spre înțelegerea menirii lor personale, dar și profesionale, și spre dobândirea competențelor de leadership necesare în viitorul parcurs profesional. Participarea este gratuită.

În total, în cele două orașe, vor avea loc cinci ediții ale programului, după cum urmează:

  • Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” –
    1-3 aprilie 2024 (orele 10:00 – 14:00)
  • Blaj, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” – 22-24 aprilie 2024 (orele 10:00 – 14:00)
  • Blaj, Colegiul National „Inochentie Micu Clain” – 23 aprilie 2024 (orele 15:00 – 19:00), 24 și 25 aprilie 2024 (orele 10:00 – 14:00)
  • Blaj, Liceul Tehnologic „Stefan Maciulea” – 22-24 aprilie 2024 (orele 8:00 – 12:00)
  • Cluj-Napoca, Liceul Teologic Reformat – 22-23 aprilie 2024 (orele 9:00 – 13:00)

Detalii program și înscrieri Ora de Carieră

Programul Ora de Carieră a pornit de la necesitatea existenței unui program special conceput pentru a veni în ajutorul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, aflați în căutarea vocației, a carierei, a domeniului potrivit în funcție de abilitățile și trăsăturile de personalitate ale acestora.

Primele două zile ale programului cuprind două workshop-uri de dezvoltare personală care îi ajută pe elevi să își identifice valorilorile personale și îi sprijină în procesul decizional de alegere a unei cariere. De asemenea, împreună cu specialiștii fundației, participanții vor realiza un chestionar psihometric privind interesele lor vocaționale, rezultatele fiind interpretate prin prisma teoriei personalității dezvoltate de psihologul american John Holland.

A treia zi a programului este dedicată unui eveniment inspirațional de tip Biblioteca Vie, în cadrul căruia elevii au ocazia de a discuta cu specialiști din domeniile lor de interes, a căror experiență profesională și personală îi pot ajuta să facă primii pași spre cariera dorită.

Prima sesiune a avut loc deja la Cluj-Napoca, iar înscrierile în cele 4 sesiuni disponibile luna aceasta în Cluj și în Blaj se desfășoară până la data de 20 aprilie 2024. Informații suplimentare despre program, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe https://leaders.ro/fundatiabosch/.

Pe parcursul ultimilor trei ani, peste 2.500 de elevi de liceu din toate județele țării au beneficiat de orientare vocațională în cadrul programului Ora de Carieră.

În județul Cluj, programul se desfășoară pentru prima dată și este susținut de Fundația Bosch România, în calitate de Partener Principal.

Despre Fundația Leaders

Fundația Leaders este organizația care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili de care are nevoie România și care o fac mai puternică la toate nivelurile.

De 24 de ani, Fundația Leaders contribuie la transformarea României prin programe de leadership adaptate realității și nevoilor tinerilor din țara noastră. Peste 44.000 de tineri au fost recrutați și antrenați prin programele LEADERS, care s-au desfășurat atât în mediul offline, cât și online, cu participarea a peste 625 de lideri din România ca speakeri, 171 de companii partenere din peste 30 de domenii de activitate, cu programe derulate în 75 de comunități urbane și rurale și 60 de proiecte personalizate pentru organizații partenere.

Misiunea Fundației este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili, curajoși și implicați prin programe de leadership practice, adaptate pentru fiecare nivel de dezvoltare.

Fundația Bosch România

Înființată în 2020, Fundația Bosch România este o organizație non-guvernamentală apărută la inițiativa Grupului Bosch în România, cu scopul de a crea un cadru potrivit extinderii acțiunilor sale de responsabilitate socială. Fundația Boch România are drept obiectiv generarea unei schimbări în bine pentru persoanele defavorizate în special, dar și pentru societate în ansamblu. Educația, mediul, habitatul, sănătatea și societatea reprezintă domeniile de implicare pentru Fundația Bosch România.

Prin programul umbrelă EduCare, Fundația Bosch România susține inițiative durabile din domeniul educației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul International Shakespeare de la Craiova, o ediție aniversară

Articolul următor

Stație de asfalt de ultimă generație, inaugurată de Drumuri și Poduri Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share