Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O asociere condusă de Leko Construct va realiza Parcul Industrial Marghita

Luni, 15 aprilie, a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Marghita.

Oferta câștigătoare, în valoare de 21.753.095,89 lei, fără TVA, a fost depusă de asocierea de firme SC Leko Construct SRL – SC Inteco Holdin SRL – Sc Electro Excel Green Consulting SRL – SC Rono Aqua SRL – SC Caloria SRL.

Durata contractului este de 10 luni, din care 4 luni pentru proiectare și obținerea avizelor necesare și 6 luni pentru lucrările propriu-zise. Urmează semnarea contractului de finanțare din fonduri europene și a contractului cu reprezentantul asocierii de firme.

 

Teren de peste 11 ha

Primăria Municipiului Marghita a pus la dispoziția Consiliului Județean Bihor un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare în vederea înființării Parcului. Amplasamentul este poziționat în partea de Sud-Vest a Municipiului Marghita, la ieșirea din localitate înspre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN19B. Accesul în parc se face din strada Ion Luca Caragiale, apoi strada Bujorului și strada Gării.

Consiliul Județean Bihor va realiza infrastructura de suport, ceea ce înseamnă că va asigura rețeaua de străzi interioare, alimentarea cu apă, gaze naturale, energie electrică și canalizarea menajeră. Totodată, va amenaja accesul în Parc și va realiza iluminatul public.

Săptămâna trecută s-a semnat contractul de proiectare și execuție cu firma Dumexim pentru Parcul Industrial Aleșd. Aceeași companie a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția Parcului din Beiuș, valoarea ofertei depuse fiind de 22.920.129,22 lei, fără TVA. Mai întâi va fi semnat contractul de finanțare, urmat de cel de proiectare și execuție. Ofertele depuse pentru execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă Ștei sunt în evaluare.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru realizarea acestor investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități (Aleșd, Beiuș, Marghita, Ștei).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Direcția Județeană de Statistică (DJS) a anunțat evoluția autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în primele două luni ale anului.

Piața rezidențială merge prost la Cluj. Autorizațiile de construire, reduse la jumătate

Articolul următor
DEER Cluj a dat startul celei mai așteptate competiții din industria energetică, Trofeul Electricianului, ediţia 2024, etapa pe sucursale, care se desfăşoară zilele acestea în toate cele 18 judeţe din arealul companiei.

Trofeul Electricianului va avea finala pe DEER la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share