Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea se îmbracă în tricolor cu ocazia aniversării a 105 ani de administrație românească

Centrul orașului Oradea își pregătește hainele de sărbătoare și se îmbracă în tricolor, pregătindu-se astfel pentru evenimentele din data de 20 aprilie, când se vor împlini 105 ani de la intrarea trupelor române în Oradea (la 20 aprilie 1919), în frunte cu generalul Traian Moșoiu și de la instaurarea administrației românești în orașul de pe Crișul Repede.

În Piața Unirii a început montarea cocardelor tricolore de mari dimensiuni, în total urmând să fie montate 130 de cocarde. De asemenea, vor fi amplasate peste 300 metri liniari de șiraguri de ghirlande tricolore și peste 100 de steaguri.

Centrul orașului va prinde culoare pe traseul strada Independenței – Piața Unirii – strada Avram Iancu – Statuia Generalului Traian Moșoiu.

Program cu surprize

Programul pregătit de administrația locală pentru această ocazie vine cu multe surprize.

Printre acestea se numără: momentul alegoric din fața primăriei, interpretat de actorii Teatrului de Stat Regina Maria, care vor face o reconstituire istorică a întâmpinării Generalului Traian Moșoiu de către primarul Rimler Károly;  defilarea detașamentului militar îmbrăcat în ținută militară de epocă; o spectaculoasă paradă militară la care vor participa aproape 600 de persoane din cadrul armatei, peste 50 de mijloace militare MAI și MAPN, spectacol aerian cu elicoptere IAR 330, iar Direcția Generală de Jandarmi București, formațiunea Cavalerie va defila cu 12 cai.

De asemenea, copiii prezenți în 20 aprilie la evenimentul din centrul orașului vor fi întâmpinați cu steaguri tricolore, iar adulții cu publicația aniversară „Oradea Mare”, dedicată împlinirii a 105 ani de la eliberarea orașului.

Seara va avea loc în Piața Unirii un concert extraordinar de folclor și trăire românească – Andra, urmat de  retragerea cu torțe pe traseul: str. Aurel Lazăr – str. Libertății – str. Iosif Vulcan – Piața Regele Ferdinand – Piața Unirii. Punctul culminant îl va reprezenta spectacolul de artificii, de la ora 21:40.

Cu o zi înainte, pe 19 aprilie, de la ora 19:00, va avea loc o repetiție generală a evenimentului, la care sunt așteptați toți doritorii.

Programul detaliat al evenimentului poate fi vizualizat la link-ul: https://oradea.ro/stiri/programul-zilei-de-20-aprilie-105-ani-de-la-eliberarea-orasului-oradea/

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

Articolul următor

Peste 200 de oportunități de carieră disponibile în cadrul Remote & Hybrid World

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share