Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Instrumente muzicale de peste 500.000 de lei pentru Universitatea din Oradea

Noile instrumente muzicale, mărci de valoare: Yamaha, Stradivarius, Le Blanc, Buffet Crampon, acoperă cea mai mare parte a necesarului instrumental al Departamentului de Muzică.

Toată săptămâna, la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, de la Universitatea din Oradea, a fost atmosferă de sărbătoare. Zile la rând, cadre didactice și studenți au scos din cutii instrumentele achiziționate pentru ei de conducerea universității.

Instrumente achiziționate

570.000 de lei, aceasta este valoarea investiției pe care Universitatea din Oradea a făcut-o „în viitorul studenților muzicieni”, după cum spune conf. univ. dr. Ariadna Mircescu, directorul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte.

„Sunt instrumente muzicale profesionale, de care departamentul nostru avea mare nevoie”, subliniază conf. univ. dr. Ariadna Mircescu.

Este vorba despre: un pian de concert, 4 pianine, o marimbă, vibrafon, flaut alto, flaut piccolo, trompetă, clarinete, instrumente de minipercuție, 14 scaune pentru pian etc.

Noile instrumente muzicale, mărci de valoare: Yamaha, Stradivarius, Le Blanc, Buffet Crampon, acoperă cea mai mare parte a necesarului instrumental al Departamentului de Muzică.

„Pentru a înțelege cât de importante sunt, pentru noi și mai ales pentru studenții noștri, aceste instrumente le-aș compara cu un super-computer, pe care lucrează un student de la IT. Un instrument slab poate, nu doar să țină în loc performanțele unui tânăr muzician, poate chiar să-l facă să regreseze”, explică conf. univ. dr. Ariadna Mircescu.

Directorul Departamentului Muzică spune că ar mai avea nevoie de câteva instrumente, printre care un corn englez, al cărui preț se apropie de 10.000 de euro.

„Impactul pe care numărul și calitatea instrumentelor îl are asupra deciziei tinerilor de a urma cursurile facultății noastre este fantastic. Săptămâna aceasta, în cadrul «Zilelor Porților Deschise», am primit vizita a numeroși copii de la Liceul de Arte și de la alte licee din oraș. Trebuie să îi fi văzut ca să înțelegeți cât au fost ei de încântați de condițiile care îi așteaptă la Casa Muzicii de la Universitatea din Oradea. Tindem să devenim o concurență serioasă pentru școlile de muzică cu tradiție din țara noastră. Asta, pe de o parte datorită investițiilor făcute, și datorită colegilor noștri care s-au implicat cu multă dăruire în pregătirea viitorilor muzicieni”, a mai declarat conf. univ. dr. Ariadna Mircescu.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Solicităm Amazon să modifice categoria unor cărți de la gastronomie la fantasy

Articolul următor
În perioada 17-19 aprilie, UBB a primit vizita delegației Universității din Warwick. Ambele universități fac parte din GUILD, organizația unora dintre cele mai importante universități de cercetare avansată din Europa, fiind și partenere în cadrul Alianței Universităților Europene Eutopia.

Acord universitar Cluj – Warwick. În vizor: tehnologia și biomedicina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share