Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RO-Wine, ediția clujeană de primăvară, o primă zi spectaculoasă

Vinurile premium şi superpremium au festivalul lor și acesta e RO-Wine, care a debutat la Cluj-Napoca în 20 aprilie 2024, cu efervescența spumantelor excepționale, al căror perlaj durează, cu consistența vinurilor de mare rafinament și cu buchetul ce rămâne în memoria olfactivă și te îndeamnă să cauți iar și iar clipa aceea sublimă. 

O primă zi în care participarea numeroasă a făcut ca spațiul ocupat de standuri cu vinuri de soi, să devină o casă a prietenilor în jurul cramelor și al vinurilor, a fost punctată de ovațiile celor prezenți atunci când un pahar se spărgea din când în când. Și pentru că cioburile aduc noroc, sau cel puțin, așa se spune, prima zi de RO-Wine de la Cluj-Napoca a adunat o selecție exclusivă de producători din România, Moldova, precum și din țări cu tradiție vitivinicolă, precum Italia, Franța, Africa de Sud, Australia sau Germania.

Sold out în prima zi de RO-Wine

Uneori e dificil să măsori succesul, dar atunci când locurile sunt limitate, iar ele se epuizează, aprecierea se cuvine a fi atât a celor care au inițiat și organizat evenimentul, cât și a celor care s-au bucurat de el.

Marinela Ardelean și-a confirmat încă o dată titlul de Ambasadoare a vinurilor românești, alegând producători reprezentativi pentru calitatea înaltă a vinurilor produse astăzi în România. Cu sprijinul consistent adus de Liviu și Mihai Popescu, precum și al lui Ștefan Gadola și al întregii echipe, ea a dăruit clujenilor o ediție RO-Wine exclusivistă, cu vinuri alese și reprezentanți ai cramelor care ofereau nu doar vin, ci și informații prețioase. Cu amintirea aromelor, a nuanțelor sprințare, fructate a vinurilor albe, a versatilității rosé-urilor parfumate sau cu consistența structurată a vinurilor roșiii, corpolente, toți ce care s-au bucurat de această primă zi vor putea alege vinurile ce acompaniază perfect o masă cu cei dragi și încântă sufletul, deopotrivă.

Marinela Ardelean coagulează spiritele

Experiența de arbitru în concursurile internaționale de vinuri și flerul sunt două din reperele cu care Marinela Ardelean găsește formula adecvată și aduce în atenția publicului atât soiuri consacrate la nivel internațional, cât și soiuri autohtone, tot mai apreciate în cadrul competițiilor.

„Din fericire, avem soiuri autohtone care sunt ușor de înțeles de către publicul larg, indiferent de originea acestuia. Mă refer, în primul rând, la Fetească Neagră, dar în egală măsură la Fetească Regală sau Albă, Tămâioasa Românească, Negru de Drăgășani, Băbeasca Neagră, care revine la gloria de odinioară mulțumită unor producători, Crâmpoșie selecționată. Avem soiuri excepționale, Mustoasă de Măderat, sunt câteva soiuri extraordinare, care, din fericire, sunt ușor de apreciat. Dar, cu cât e vinul mai bun, cu atât are nevoie să fie degustat, are nevoie de o poveste, așa încât trebuie să ne unim, să vorbim cât mai mult despre vinurile bune, despre soiurile autohtone și despre cele internaționale, pentru că ele trebuie, în egală măsură apreciate” ne-a spus Marinela Ardelean, în exclusivitate pentru Transilvania Business, în cadrul unui dialog mai larg.

RO-Wine continuă și în 21 aprilie, urmând ca în perioada 24 -25 -26 mai 2024 să aibă loc ediția de primăvară de la București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La mulți ani, Oradea! Mii de orădeni s-au bucurat de evenimentele din centrul orașului

Articolul următor

Microhidrocentralele, producție eficientă și ecologică de energie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share