Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii bihoreni, ajutați să își dezvolte abilitățile sociale și emoționale

Asociația CREFOP Oradea, partener educațional în programul național „Săptămâna verde”, i-a ajutat pe elevii de la mai multe școli bihorene să-și exerseze abilitățile de comunicare asertivă și ascultare activă.

Timp de o săptămână patru psihologi și consilieri vocaționali ai fundației CREFOP Oradea au fost alături de cei 110 elevi de la mai multe instituții de învățământ din județ pentru a-i ajuta să înțeleagă și să gestioneze emoțiile proprii și ale celorlalți. Dezvoltarea umană durabilă înseamnă a trăi în armonie cu ceilalți, cu natura, cu tot ceea ce ne înconjoară. De aceea, în cadrul atelierului „Conectare și Convingere”, atelier de comunicare și influențare a deciziilor în grup, elevii claselor a VI-a C,  a VII-a D, a VII-a C de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, cei ai claselor a VI-a A, a VII-a A si B, a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Oradea, precum și elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială D.R.Popescu din Nojorid și cei ai Liceul Teoretic German Friedrich Schiller Oradea și-au exersat abilitățile de comunicare asertivă și ascultare activă. Încurajarea empatiei și a înțelegerii în relațiile cu colegii a fost de asemenea o altă temă dezbătută de formatori și elevi.

Atelierul s-a axat pe dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale elevilor, accentuând importanța relațiilor sănătoase în cadrul mediului școlar. Am explorat teme precum empatia, comunicarea eficientă, rezolvarea conflictelor și construirea unor relații de prietenie durabile. Inspirând și educând pentru o lume în continuă schimbare, Fundația CREFOP își dedică eforturile pentru a sprijini dezvoltarea profesională a fiecărei persoane, începând de la cei mai mici membri ai comunității noastre, până la seniorii activi. Ne angajăm să oferim oportunități de învățare adaptate pentru toate vârstele, răspunzând astfel nevoilor dinamice ale pieței muncii.  La Fundația CREFOP, credem că dezvoltarea carierei este o călătorie pe viață, plină de învățare și evoluție, la orice vârstă”, spune Flaviu Porojan, coordonatorul fundației CREFOP Oradea.

Informații utile

 

Atmosfera plină de energie pozitivă și entuziasm și activitățile captivante au fost apreciate de elevi.

„Eu m-am simțit foarte bine și pentru mine a fost cea mai tare zi din Școala verde. Mi-au plăcut jocurile și momentul în care a trebuit să trimitem mesaje la o persoană de la care am învățat multe chestii sau la care îi suntem recunoscători. Mi-au plăcut mult și de doamnele care au stat cu noi. Foarte drăguțe, niște persoane nemaipomenite. Eu personal vă mulțumesc pentru ziua pe care am avut-o împreună. O zi pe care nu o voi uita niciodată!”, este mesajul Dariei, elevă la  Liceul Teoretic German Friedrich Schiller Oradea.

Activățățile derulate au fost extrem de apreciate și de cadrele didactice.

Oportunitatea pe care CREFOP  ne-a oferit-o nouă cadrelor didactice, împreună cu elevii participanți la activități, susține dezvoltarea personală socială și emoțională a elevilor, le dezvoltă abilitățile de comunicare – ascultare, negociere, colaborare, găsirea de soluții. Elevii au fost puși în situația de a face ceva, de a se implica activ în organizarea și luarea deciziilor de grup. În situațiile proiectate au putut să se autocunoască, să își descopere punctele puternice sau abilități la care mai au de lucrat. Exercițiul de energizare ne-a pus pe toți participanții în situația de a reacționa spontan și ne-a provocat în a ne exersa capacitatea de reacție la diverse instrucțiuni. Ne-am simțit minunat! Copiii își doresc să mai participe la astfel de activități, precum și noi cadrele didactice”, a spus consilierul școlar de la Școala Gimnazială Octavian Goga” din Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNIPMMR, îngrijorat față de scăderea investițiilor în inovare ale IMM-urilor

Articolul următor

Măsurile fiscale recente au schimbat metodele de remunerare și fidelizare a angajaților din industria serviciilor pentru afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în primul trimestru din 2024.
Citeste mai mult

Își revine piața rezidențială a Clujului

Direcția Județeană de Statistică a anunțat dinamica autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în martie și în…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share