Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gameloft în România: București – da, Cluj – ba

Gameloft
Una dintre petrecerile angajaților de la studioul din Cluj | Foto: Gameloft România

Producătorul și dezvoltatorul de jocuri video Gameloft a decis să închidă birou său din Cluj-Napoca și să dea afară toți cei 136 de angajați.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”, a transmis Gameloft, la solicitarea Economedia.

Un angajat din Cluj a transmis că, în 13 mai, în urma unei întâlniri interne cu toți salariații, aceștia au fost anunțați că studioul se va închide definitiv, la decizia sediului central și a grupului Vivendi, potrivit Hacking Work. „Pe 10 iunie vom primi preavizele, iar pe 10 iulie va fi ultima zi de lucru”.

Conducerea Gameloft a transmis însă că vrea să păstreze studioul din capitala țării noastre. „Suntem una dintre companiile care au pionierat dezvoltarea de jocuri pe piața din România. Intenționăm să păstrăm poziția noastră aici. Studioul nostru din București și cei 289 de angajați rămân un activ important în lista de studiouri Gameloft. În prezent, studioul lucrează la o serie de proiecte”.

Printre jocurile dezvoltate de echipele din România se numără Nova, Backstab, The Dark Knight Rises, Ferrari GT, Asphalt 6, Sniper Fury. Compania franceză mai are studiouri de producție în SUA, Canada, Franța, Mexic, China, Japonia, Italia și Bulgaria.

Gameloft România a înregistrat, în 2022, afaceri de 113 milioane lei, în creştere cu 1% faţă de anul precedent. Compania a raportat un profit net de 3,7 milioane lei, în scădere cu 16% comparativ cu 2021, având 507 angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 1.600 de joburi oferite de 54 de angajatori la Bursa de la Oradea

Articolul următor

Warm-up Celebrarea Orașului la Timișoara cu un turneu de baschet

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share