Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HR-iștii s-au suit în Dealul Clujului

Specialiștii din domeniu, majoritatea femei, au asistat la discursuri motivatoare | Foto: Smart HR

O comunitate a profesioniștilor din resursele umane prinde contur la Cluj prin intermediul unor evenimente nonconformiste de socializare.

HR Connect Spring Party, eveniment adresat comunității din domeniu, profesioniștilor practicanți (manageri și specialiști HR) din Transilvania, a fost inițiat de agenția Smart HR în parteneriat cu Hill House Pool & Lounge. 150 de HR-iști au luat cu asalt vila cu piscină și panoramă asupra Clujului unde au loc cele mai exclusiviste evenimente ale festivalurilor sau prezentărilor de modă.

“De mult timp aveam ideea aceasta: de a crea o comunitate a resurselor umane din companiile relevante, cu sute, mii de angajați. Vorbim despre fabrici, bănci, firme de IT cu zeci de mii de angajați reprezentate aici.

Au venit oameni din departamentele de HR care gestionează grupuri mari de angajați: Banca Transilvania – 13.000, Genpact – 4.000, Leoni – 8-9.000. Mi-am propus să îi coagulez, să îi pun să stea împreună, să se împărtășească, să se sfătuiască, să colaboreze între ei. Să poată lua parte la un proiect frumos, dar să și ajutăm împreună categorii defavorizate”, explică Magnoliu Stan, fondatorul Smart HR.

HR Connect Spring Party, eveniment adresat comunității din domeniu, profesioniștilor practicanți (manageri și specialiști HR) din Transilvania, a fost inițiat de agenția Smart HR în parteneriat cu Hill House Pool & Lounge.                      

“Cenușăreasa” firmelor, scoasă în prim-plan

“Unii consideră că domeniul resurselor umane nu este relevant. Îl bagi în seamă pe omul de la vânzări, că el aduce banii în firmă, pe directorul tehnic, că ține lucrurile sub control. Încercăm ca acești oameni să se simtă relevanți în companiile lor ca să poată să se întoarcă în firmă cu idei, cu propuneri, nu doar să execute.

La început veneau foarte puțini: se plângeau că stau mult în firmă, că nu fac multe deplasări, că îi așteaptă familiile acasă. Toți avem o viață grea, pe viteză, pe fugă, cu gânduri, cu pandemie, iar comunitatea asta ne ajută. Încercăm să le oferim continuitate, avem un summit anual, dar și petreceri, conferințe cu furnizori, vânzători, vorbitori aleși dintre ei – manageri de HR spun ce provocări au, ce au făcut de succes.

Avem și breakfast-uri unde ne uităm la un film, citim o carte. Vrem să avem diversitate: am putea aduce numai oameni din 50 de firme IT, dar încercăm să vină toate domeniile: industrie, firme românești de producție, multinaționale de servicii de business, firme mijlocii. Aici au venit antreprenori, dar și directori generali”, spune organizatorul HR Connect.

Lecții de nutriție și comuniune

Crina Ciocian – cofondator The Woman, Managing Partner la Meron Cafe, a explicat rolul managerilor în alcătuirea echipelor performante în companii, dar și cum trebuie evitate conflictele în firme. Raluca Topan – nutriționist dietetician, a arătat cum se menține un stil de viață sănătos și cum trebuie să mănânce oamenii fără să renunțe la ceea ce le place, demontând mituri  precum detoxifierea sau postul intermitent.

“Dietele minune și soluțiile miraculoase nu au cum să funcționeze pe termen lung pentru că nu li se potrivesc tuturor și nu pot fi menținute o viață întreagă. Corpul nostru este o mașinărie extrem de inteligentă, foarte bine pusă la punct, iar organele interne contribuie permanent la detoxifierea noastră zilnică”.

Ramona Smereciuc – fondator al Clubului Connection Society și organizator de evenimente sportive și culturale, a arătat diferența între munca sa de 20 de ani în corporație și antreprenoriat. “Am înființat acest club de socializare pentru femei, cu 60 de membri, din dorința de a crea relații umane de calitate. Doar împreună putem să facem diferența, lucruri mari, dar și să învățăm continuu”.

Apel la implicare socială

Diana Mezei, psiholog clinician și coach, coordonează proiecte sociale pentru familii și adolescenți. “În România sunt 53.000 de copii abandonați, doar 2.000 dintre ei au fost integrați în familii, din păcate majoritatea sunt neadoptabili, iar 50% dintre cei ieșiți din centrele de plasament ajung oameni ai străzii.

Proiectul “Familii de suflet” își dorește ca fiecare copil să fie integrat într-o familie: poate fi vizitat în weekend, luat acasă, dus în vacanțe. Contează și educația sa financiară, dar suportul emoțional îl vizăm cel mai mult în proiect”.

Dan Pitic, președintele grupului Perpetuum și coordonator al Romanian Business Leaders Cluj, a prezentat proiectele de bază ale organizației. “Ne-am propus să facem o Românie mai bună prin antreprenoriat – asta știm să facem în firmele noastre; educație – fundamentul tuturor lucrurilor bine făcute; bună guvernare – dacă tot plătim taxe, să știm ce se întâmplă cu ele și pentru că suntem un partener de dialog care știe ce înseamnă o bună administrare”.

Cei prezenți au participat la degustări de vin și mâncăruri asiatice, și-au făcut poze la piscină sau cu Clujul în fundal, iar iubitorii de animale s-au întreținut cordial cu motanul casei. Printre temele pe care le va aborda, în acest an, Smart HR – agenție specializată în training, teambuilding, recrutare și coaching, se mai numără vânzări, comunicare, leadership și dezvoltare personală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vocile Zidului. Dacii și Zidul lui Hadrian, o expoziție pe simezele londoneze

Articolul următor

La Oradea s-au decernat premiile “Dr. Mozes Carol“, ediția a XII-a

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share