Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Oradea s-au decernat premiile “Dr. Mozes Carol“, ediția a XII-a

 

În data de 11.05.2024, în sala “Traian Moșoiu” a Primăriei municipiului Oradea, a avut loc decernarea premiilor “Dr. Mozes Carol“. Premiul este acordat asistenților medicali pentru întreaga activitate în domeniul sănătății, recunoscând implicarea, dedicarea și dăruirea față de pacienți, precum și rezultatele deosebite obținute pe parcursul carierei.

Premiul poartă numele doctorului Mozes Carol, fondatorul Școlii Tehnice Sanitare din Oradea și autorul manualului de referință pentru pregătirea asistenților medicali. Acesta a fost instituit în anul 2011 de către Ministrul Cseke Attila.

Prezidiu

Prezidiul evenimentului a fost compus din dr. Tiberius-Marius Brădățan – secretar de stat în Ministerul Sănătății, Cseke Attila – fost ministru al Sănătății, Florin Birta – primarul municipiului Oradea, dr. Mozes Gabor – fiul medicului Mozes Carol, venit din Israel, dr. Aurel Mohan – președintele Fundației pentru Sănătate Bihor, as. med. Iuliana Busuiog – președintele filialei județene a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Bihor și Mircea Timofte – președintele OAMGMAMR.

De asemenea, la eveniment au participat și reprezentanți ai unităților medicale din Bihor și Sălaj, printre care dr. Gheorghe Carp, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, dr. Sorin Luigi Vesa, Manager al Spitalului Orășenesc Ștei, dr. Mircea-Ioan Șandor, Manager al Spitalului Clinic CF Oradea și dr. Erika Nagy, Manager al Spitalului de Boli Cronice Crasna.

Secretarul de stat – Tiberius-Marius Brădățan, a lăudat OAMGMAMR, declarând că școala de asistență medicală românească are un trecut, un prezent și un viitor, datorită asistenților medicali care își desfășoară activitatea nu doar cu profesionalism și dedicare, dar mai ales cu empatie față de bolnav. Cseke Attila a adus, de asemenea, laude și aprecieri sacrificiului personal impus de profesia de asistent medical. Florin Birta, a consolidat poziția de susținere a administrației locale față de investițiile în sănătate, menționând faptul că lucrările de la Staționarul I al spitalului vor fi finalizate pe sfârșitul anului 2024.

 

Premii

Asistentele distinse în acest an cu premiul “Dr. Mozes Carol“ sunt: as. șefă Lidia Bodrenciu – Secția Clinică Boli Infecțioase II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor,  as. șefă Florica Chichinejdi – Secția Clinică Nefrologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, as. med. Andreea Roatiș de la Spitalul de Boli Cronice Crasna și as. med. Iuliana Heit, de la dispensarul din Săcuieni.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor felicită asistentele medicale premiate în acest an și le transmite mulțumiri pentru dăruirea și profesionalismul cu care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația pentru Sănătate Bihor, Fundația Partium și filiala județeană a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor și a fost moderat de către Camelia Pășcui.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HR-iștii s-au suit în Dealul Clujului

Articolul următor

A început înregistrarea pentru Untold Dubai 2025

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share