Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul are primul microbuz electric din Transilvania

Primul microbuz 100% electric din zona Ardealului a ajuns în comuna clujeană Panticeu.

Primul microbuz 100% electric din zona Ardealului a ajuns în comuna clujeană Panticeu.

Cu o capacitate de 19+1 locuri, dintre care un loc pentru persoane cu dizabilități, microbuzul a fost achiziționat într-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, de 3,5 milioane lei, implementat în parteneriat de Primăriile Panticeu și Dăbâca, fiind utilizat în scop comunitar, inclusiv pentru transportul elevilor.

Investiția vine în completarea celor două proiecte majore câștigate de Consiliul Județean (CJ) Cluj prin intermediul cărora alte 59 de unități administrativ-teritoriale vor beneficia de noi mijloace de transport școlare electrice, cu o capacitate de 16+1 locuri.

„Este un prim pas în demersul nostru de a asigura un transport modern și la standarde europene tuturor elevilor din județ, facilitându-le, astfel, accesul la educație. În acest scop, cei 61,4 milioane de lei deja atrași prin intermediul celor două proiecte ale CJ vor acoperi majoritatea zonelor rurale în ceea ce privește transportul tinerilor la școală.

În final, toate comunele clujene vor beneficia de asemenea microbuze școlare ultramoderne. Sunt obiective extrem de importante pentru dezvoltarea comunităților clujene, dat fiind faptul că există situații în care elevii trebuie să parcurgă distanțe semnificative pentru a ajunge la unitățile de învățământ”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Valoarea totală cumulată a proiectelor implementate de CJ Cluj pentru achiziția de microbuze școlare electrice este de 61 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Louis Tomlinson și Tom Grennan, în premieră la Untold

Articolul următor
Tactici de impresionare a angajatorilor pentru a obține salarii cât mai mari, dar și tehnici de dobândire a experienței necesare în accederea la un job bun le-au fost expuse studenților Universității Babeș-Bolyai (UBB).

Unde se duc absolvenții când se duc. Lecții de la antreprenorii Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share