Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul proiect din România din Programul Regional 2021-2027, finalizat la Timișoara

Oficialii Comisiei Europene au efectuat, miercuri, 22 mai 2024, o vizită de lucru la Timișoara, pentru a vedea la fața locului primul proiect din România implementat din programul Regional Vest 2021-2027 care a fost finalizat. Este vorba despre Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Bulevardul Cetății.

 

Delegația europeană a fost formată din Krzysztof Kasprzyk, șeful adjunct al Unității pentru România și Croația din cadrul Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană, și Alexandru Coca, manager de program în cadrul DG Regio.

De asemenea, reprezentanții CE s-au întâlnit cu conducerea ADR Vest pentru a discuta despre statusul programului.

„Am văzut primul proiect finalizat și suntem foarte bucuroși, chiar dacă din punct de vedere financiar el încă nu s-a închis, am văzut că lumea folosește deja liniile de tramvai și că lucrurile arată bine. Ca reprezentanți ai Comisiei Europene, suntem foarte bucuroși să vedem rezultatele. Este și neașteptat, pentru că este primul proiect pe care îl vedem finalizat în România în noul ciclu de finanțare. Am apreciat faptul că anumite părți ale proiectului sunt integrate bine, de exemplu coșurile de gunoi pentru colectare selectivă, ceea ce nu este neapărat o normă în toate stațiile de transport, am văzut că proiectul este conectat cu cele din perioada anterioară și este bine integrat în strategia generală a orașului. De asemenea, am discutat o mulțime de chestiuni tehnice și planuri de viitor ale Autorității de Management, și vedem că programul este pe drumul cel bun, am discutat despre soluții inovative care pot fi folosite în diferite sectoare, despre îndeplinirea țintei de absorbție – am primit asigurări în acest sens și suntem foarte optimiști, a fost o discuție foarte bună și practică”, a concluzionat Krzysztof Kasprzyk în urma întâlnirii de la sediul ADR Vest.

„Ne bucură faptul că, în contextul vizitei la Timișoara, am avut onoarea să îi găzduim pe domnii Krzysztof Kasprzyk și Alexandru Coca pentru o întâlnire tehnică aplicată și o discuție privind evoluția Programului Regional Vest în ansamblul său. Am analizat progresul programului, am vorbit despre viziunea pe care o avem privind noile proiecte, despre proiectele etapizate care continuă, despre inițiativele inovative pe care le are în vedere Comisia Europeană. Acest program reprezintă o mare responsabilitate pentru noi, pentru că ei ne-au investit cu multă încredere, au încredere în capacitățile noastre și în această nouă abordare descentralizată care începe să producă rezultate și se așteaptă ca noi să performăm în calitate de Autoritate de Management”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

211 proiecte depuse în Regiunea Vest

Până în prezent, în cadrul Programului Regional Vest au fost lansate 13 ghiduri de finanțare și au fost depuse 211 proiecte. Acestea acoperă aproape 26% din alocarea nerambursabilă a programului, care este de 1,16 miliarde euro.

Valoarea nerambursabilă a proiectelor depuse este de 301.229.062 euro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asociația BWP și Selina Grup își formează viitorii constructori din rândul elevilor

Articolul următor

Judecătorii sunt sfătuiți să recomande concilierea dintre consumatori și bănci

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share