Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pasagerul 1 milion al anului pe Aeroportul Internaţional Cluj

HiSky

Aeroportul Internațional Avram Iancu (AIAIC), Consiliul Județean (CJ) Cluj și compania aeriană HiSky au sărbătorit pasagerul aniversar înregistrat în 2024.

Aniversarea atingerii pragului de 1 milion de pasageri este deja un eveniment simbol al Aeroportului Internațional Cluj, sărbătorit în fiecare primăvară, iar anul acesta pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost înregistrat pe zborul charter Antalya – Cluj al companiei aeriene HiSky.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei, în prezența reprezentanților autorităților locale, a instituțiilor şi organizațiilor partenere, a reprezentanților aeroportului şi ai companiei aeriene.

Viorel Federiga, președintele AIAIC, a precizat: „Angajamentul nostru față de creșterea conectivității regiunii, bazat pe profesionalism și excelență a fost un factor important în susținerea acestei realizări. Îmi exprim sincera recunoștință față de pasagerii noștri, a căror încredere și alegere au fost esențiale în atingerea acestui prag de pasageri, devenit deja un simbol aniversar pentru aeroport.

Alegerea de a zbura de pe Aeroportul Internațional Cluj este cel mai mare compliment pe care îl putem primi și vă asigurăm că depunem eforturi continue pentru îmbunătățirea experienței pasagerilor și serviciilor la aeroport prin lucrările la extinderea noului terminal de plecări.”

David Ciceo, directorul general al AIAIC a transmis: „Înregistrarea acestui prag semnificativ de pasageri, pentru a 13-a oară în istoria aeroportului, reprezintă dovada că AIAIC rămâne un motor de dezvoltare al regiunii.

În ultimul an, am adus îmbunătățiri substanțiale facilităților noastre, am introdus tehnologii de ultimă oră și am îmbunătățit serviciile pentru a ne asigura că fiecare pasager se bucură de o călătorie cât mai plăcută.

Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire AIAIC, făcând posibilă această aniversare și dorim să vă asigurăm că vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri, care să fie apreciate de către toate segmentele de trafic, respectiv trafic business, etnic sau turistic”.

„Cluj-Napoca ocupă un loc special în dezvoltarea companiei noastre. AIAIC a fost prima bază operațională HiSky, din România, iar în 2023, am sărbătorit atingerea pragului de un milion de pasageri, cu o cursă care a aterizat tot aici.

Ne bucurăm că, de această dată, tot un zbor HiSky transportă pasagerul cu numărul un milion al aeroportului, din 2024. Este încă o dovadă a faptului că acest parteneriat este unul care performează și împreună reușim să oferim locuitorilor regiunii cele mai bune condiții și opțiuni de călătorie.

HiSky a fost, anul trecut, în top trei operatori aerieni, după numărul de pasageri transportați, iar datele de până la acest moment ne arată că acest succes se va repeta și în 2024”, a declarat Iulian Scorpan, director general al HiSky.

În 2023, pe AIAIC, destinația charter Antalya a ocupat locul 1 în topul destinațiilor charter, cu 75.000 pasageri. HiSky este o companie care operează zboruri de pasageri regulate și în regim charter cu plecare din România și Republica Moldova, către 20 de destinații interne și internaționale.

Compania are în operare o flotă de opt aeronave, din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri, o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri, două aeronave A321neoLR, fabricate în 2023 și o aeronavă wide-body, Airbus A330, pentru curse long-curier.

Din 7 iunie 2024, operatorul aerian HiSky va opera zboruri directe care să realizeze conexiuni de la Cluj-Napoca la București, astfel încât pasagerii să se poată îmbarca din capitala țării în aeronava care ajunge la New York.  Zborurile din Cluj-Napoca spre New York sunt disponibile în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă la un preț de pornire de la 379 euro/segmentul de zbor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O singură ofertă la suma propusă de municipalitatea clujeană exista, în decembrie 2023, pentru tronsonul 2 al CMC, venită din partea asocierii CON-A Operations, Dimex 2000, Hydrostoy, Concelex, Automagistral-Pivden.

Viarom și Electrogrup au dat drumul lucrărilor la Metropolitana Clujului

Articolul următor

Ziua Internațională a Copilului în Marea Britanie și Irlanda cu Stația clovnilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share