Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranziția de la outsourcing la product development în IT-ul sibian

Credit: Ovidiu Matiu

Seria de evenimente marca Sibiu IT Cluster a continuat cu Sibiu Startup Scene: Innovators and Investors. Un demers care a vizat reunirea actorilor importanți din diferite domenii de activitate ale căror interese converg în zona de IT. Miza: dezvoltarea comunității de startup-uri IT în Sibiu.

Actori importanți din piața IT din Sibiu s-au reunit sub organizarea Visma, Sibiu IT Cluster, Launch Romania, Growceanu și Sibiu Startup Hub, pentru a oferi insights din spatele activității gestionării unui business cu profil IT.

Curiozitatea participanților și inițiativa acestora în sensul demarării unui startup au fost alimentate de prezentările speaker-ilor.

„Pentru a dezvolta această comunitate de startup-uri, venim cu mai multe resurse din rândul membrilor din Cluster, dar nu numai: oameni cu experiență, parteneriate strategice la nivel național, know-how. Zona de cercetare și inovare este de asemenea de interes pentru noi și lucrăm în direcția unui hub de inovare local, în Sibiu. Un spațiu fizic este următorul pas firesc, care să faciliteze proiecte și să aducă valoare pe plan local la început, dar și național sau internațional în viitor”, a precizat Cătălin Mihacea, președintele Sibiu IT Cluster.

Daniel Reisenauer, managing director Visma Software România și Cătălin Mihacea, președintele Sibiu IT Cluster au deschis evenimentul cu o introducere, unde au subliniat importanța unui ecosistem robust de startup-uri și rolul vital al comunității locale în acest ecosistem.

Panelul următor, format din Alexandru Măereanu (co-fondator Papervee & Pixel Solutions), Alexandra Crișan (fondatoare Mesaj cu suflet) și Julius Fabini (fondator Agramonia) a vorbit despre inițiativa Sibiu Startup Hub, dezvoltată în cadrul Sibiu IT Cluster și găzduită de EduHub, despre nevoia de educație antreprenorială și de susținere la început de drum, dar și despre propriile lor startup-uri, aflate în diverse stadii de dezvoltare.

Cristian Cîmpineanu, co-fondator și managing partner la IT Perspectives, a povestit despre drumul lung, cu bune și cu grele, de a construi un business în IT, dar cu grijă față de oameni și comunitate.

Ultimul panel, moderat de Alexandru Agatinei (CEO How to Web) i-a adus împreună pe Ciprian Man (angel investor și co-fondator Growceanu), Adrian Erimescu (angel investor și co-fondator Growceanu), Lucian Todea (co-fondator & COO MultiversX) și Alma Pentescu (doctor și lector EduHub), pentru o discuție edificatoare despre când, în ce investesc, și ce-i oprește pe investitori să direcționeze bani către startup-uri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drum interjudețean modernizat pentru o conectivitate mai bună între Brașov și Covasna

Articolul următor

GALERIE FOTO cu lucrările de reabilitare a căii ferate pe subsecțiunea 2 Apața – Cața

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share