Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul BT, acord pentru achiziția BRD Pensii

BRD Pensii are activitate în România, în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) și al celor facultative (Pilonul III).

Banca Transilvania și BT Investments au ajuns la un acord cu BRD – Groupe Societe Generale și Societe Generale Assurances pentru achiziția companiei BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

BRD Pensii are activitate în România, în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) și al celor facultative (Pilonul III). Sistemul de pensii private din România, incluzând fondurile de pensii obligatorii și cele facultative, însemna active de 131 miliarde de lei în 2023. Raportat la produsul intern brut anual reprezenta 8,48%, înregistrând randamente nominale nete pozitive în ultimii 15 ani.

Fondurile de pensii private au 8,8 milioane de participanți. Obiectivul principal al acestora este investirea prudentă în active de calitate pentru a obține valoare suplimentară pentru aceștia după vârsta pensionării.

„Achiziția este un pas strategic al grupului financiar BT, prin care dezvoltăm fondurile de pensii facultative – Pilon III, existente deja în oferta noastră, și ajungem pe o piață nouă, fondurile de pensii administrate privat – Pilon II, creând sinergii între companiile grupului BT.

După depozitele bancare, pensiile private sunt al doilea activ financiar al populației, o acumulare istorică de capital pentru România. Sistemul de pensii private reprezintă o sursă stabilă de capital care contribuie la finanțarea statului, dar și a mediului privat, având o perspectivă investițională pe termen lung.

Prin capabilitățile noastre, putem să contribuim accelerat la dezvoltarea acestui pilon fundamental al economiei noastre, oferind clienților o gamă diversificată de produse de economisire”, a declarat Omer Tetik, director general al BT

Pentru achiziție e nevoie în România de aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară. Grupul BT, prin fondul Pensia Mea, gestionat de BT Pensii, este pe piața pensiilor facultative din 2019, debut făcut tot printr-o achiziție.

De la finalizarea tranzacției, BT Pensii și-a dublat numărul de participanți la fondul de pensii facultative Pensia Mea. Fondul are 57.000 de participanți, iar activele în administrare au crescut cu 7,4% în primele trei luni din acest an.

BRD Pensii:

  • Administrează atât fondul din Pilon II (FPAP BRD), cât și fondul din Pilonul III (FPF BRD Medio).
  • Peste 560.000 de participanți contribuie la fondul de pensii administrat privat BRD Pensii.
  • Fondul de pensii facultative BRD Medio are 37.500 de participanți și înregistrează una dintre cele mai ridicate contribuții medii per participant.
  • Valoarea activului net al fondului de pensii administrat privat BRD Pensii era de peste 5,4 miliarde de lei, iar valoarea activelor totale ale fondului de pensii facultative BRD Medio înregistra 232 milioane lei în 2023.
  • Randamentul anualizat de la înființare și până la finalul anului 2023 este de 6,65% pentru fondul de pensii administrat privat al BRD Pensii, fiind de 4,7% pentru fondul de pensii facultative BRD Medio.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pentru că se apropie ziua de 1 iunie și vacanța de vară, Clubul Copiilor a făcut o analiză pentru a determina prețul mediu al unei pizza în România și orașele reședință de județ, plus București.

Clujul, Sibiul și Timișoara, în topul celor mai scumpe pizzerii din România

Articolul următor

Proiecte depuse de IMM-urile din Hunedoara, în valoare de 2,2 miliarde lei, prin Programul Tranziție Justă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share