Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP se extinde în România prin achiziția a 270.000 de mp de depozite și 30 ha de teren

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a achiziționat de la Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (ECE), un portofoliu industrial de 270.000 mp GLA și 30 ha teren în șase locații cheie din România.

Portofoliul este compus din șase parcuri industriale, oferind un mixt adecvat de locații în vecinătatea parcurilor CTP (București, Arad), precum și locații complementare care consolidează prezența CTP în zonă (Pitești, Oradea, Timișoara).

Remon Vos, CEO al CTP Group, a declarat: “Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi nume în lista noastră diversificată de chiriași. Suntem mândri să primim fiecare nou chiriaș în familia CTP. În plus, achiziția include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite să ne continuăm angajamentul față de dezvoltarea organică în vestul României. Această dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriașilor noștri, ci va contribui pozitiv și pentru comunitățile locale.”

Prin vânzarea acestor active secundare, Globalworth își reafirmă angajamentul de a se concentra asupra segmentului clădirilor de birouri, unde deține avantaje competitive atât la nivel local, cât și regional. Această decizie strategică va facilita alocarea mai multor resurse către extinderea operațiunilor noastre principale, pentru a inova și a oferi plus valoare chiriașilor și acționarilor noștri. De asemenea, ne va crește semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportunitățile strategice viitoare”, spune Dennis Selinas, CEO al Globalworth.

Firma noastră de brokeraj a fost onorată să ajute CTP să achiziționeze o parte din portofoliul de logistică deținut integral de Globalworth în România, valorificând cunoștințele noastre profunde de piață și abordarea strategică pentru a facilita această tranzacție de referință în peisajul imobiliar din regiune“, a declarat Alessandro Gallinella, founder AGBC.

Această achiziție reprezintă o etapă semnificativă pentru portofoliul românesc al CTP, deoarece atinge pragul de 2,91 milioane mp GLA al depozitelor moderne sustenabile Clasa A. Această expansiune poziționează CTP pentru creștere și extindere continuă.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și manager listat din Europa al proprietăților imobiliare industriale și logistice după suprafața brută închiriabilă, deținând 12 milioane mp de GLA în 10 țări (până la 31 martie 2024). Compania certifică toate clădirile noi conform standardului BREEAM la nivelul “foarte bun” sau peste și a câștigat un rating ESG cu risc neglijabil de la Sustainalytics, reconfirmându-și angajamentul față de sustenabilitate.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale de înaltă calitate, în locatii premium, care generează venituri din închirierea de spatii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de 269 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, portofoliul companiei are o valoare totală de 3 miliarde de euro, la 31 decembrie 2023. Aproximativ 96,8% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 715 companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Constanta, Pitești, Arad, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova.

AG Business Catalyst este o firmă de tip boutique care face o punte între lumea imobiliară, conectivitate în afaceri și expertiză în lobby. Abordarea noastră unică combină serviciul personalizat cu crearea de rețele strategice și advocacy pentru a maximiza oportunitățile pentru clienții noștri. Cu o echipă dedicată de profesioniști, oferim soluții personalizate adaptate nevoilor specifice ale fiecărui client, fie că navighează în tranzacții imobiliare complexe, promovează conexiuni de afaceri profitabile sau influențează deciziile de politică. La AGBC, valorificăm rețeaua noastră extinsă și cunoștințele profunde din industrie pentru a da putere clienților noștri și a conduce succesul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

J.W. Marriott investește 1.4 milioane de Euro în noul restaurant OLEA, premieră la București: conceptul de Mediterranean cuisine

Articolul următor

ADAMA publică Raportul ESG 2023: Lansări importante de produse inovatoare și sustenabile și reducerea amprentei de carbon cu 14%  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share