Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Filmare: Cum arată Băile Felix după o investiție de 7 milioane de euro

În Băile Felix va fi construit un aquapark în valoare de circa 40 de milioane de euro, pe partea dreaptă la intrarea în stațiune, vizavi de Complex President.

Alei moderne și largi, trotuare pavate cu andezit, piste pentru biciclete, promenadă dotată cu mobilier urban constând în: bănci, pergole, jardiniere cu plante ornamentale, becuri cu led și coșuri pentru colectare selectivă, piațete noi, dotate cu fântâni arteziene, parcare modernă, sistem de supraveghere video pentru siguranța turiștilor și a cetățenilor, etc. Sunt doar câteva dintre investițiile care se văd. La acestea se adaugă modernizarea rețelelor de apă potabilă, canalizare menajeră și canalizare pluvială.

Schimbarea la față a Băilor Felix, cea mai mare stațiune balneară din România, s-a făcut cu ajutorul fondurilor europene accesate de Primăria Sânmartin, cea de care aparține stațiunea.

Primăria Sânmartin a obținut o finanțare nerambursabilă prin POR 2014-2020, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, bani cu care a fost reabilitată întreaga stațiune balneoclimaterică Băile Felix”, ne-a informat primarul Sânmartinului, Cristian Laza.

Vezi cum arată Băile Felix după investiția de 7 milioane de euro din fonduri europene https://www.facebook.com/100011559315742/videos/412801515061044/

Viitorul sună bine

Cristian Laza spune că pentru perioada următoare o adevărată provocare o reprezintă intubarea Pârâului Hidișel, începând de la Complexul President până în stațiunea Băile 1 Mai, deasupra lui urmând să fie amenajate piste de biciclete și o promenadă cu foișoare.

„Cel mai amplu proiect pe care vrem să-l realizăm, în perioada imediat următoare vom depune și proiectul spre finanțare, este construirea unui aquapark cum nu mai există azi în România, în valoare de circa 40 de milioane de euro, pe partea dreaptă la intrarea în Băile Felix, vizavi de President. Acesta va fi construit din fonduri europene și cofinanțare”, a dezvăluit Cristian Laza.

Randare cu noul aquapark din Băile Felix

Pe de altă parte, Cristian Laza crede că mai trebuie lucrat pe partea de agrement a stațiunii Băile Felix și pe partea care reprezintă viața de noapte. În plus, acesta este de părere că mai trebuie mărită capacitatea de cazare, fie că este vorba despre aparthoteluri, implicit crescând și partea de alimentație publică, terase, restaurante, fie că este vorba despre construirea de noi hoteluri sau reabilitarea celor aflate în conservare.

Vezi cum va arăta viitorul aquapark din Băile Felix https://www.facebook.com/PrimariaSanmartin2019/videos/963111511694400/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Interviu TB cu dr. Mircea Dogariu, medic de medicină integrativ-holistică

Articolul următor
În dialogul pe care l-am avut, în contextul Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România (AG - AAR), cu Tarom, Fly Lily, Animawings, am manifestat dorința de a lega Iașiul nu numai de București, la nivelul țării.

Podul aerian Transilvania - Moldova revine în actualitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share