Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Importanța economisirii banilor

Economisirea banilor reprezintă unul dintre aspectele esențiale pentru a avea un viitor financiar sigur. Pe lângă faptul că acest lucru te scoate din impas când apar cheltuieli neprevăzute, când te lupți cu gestionarea stresului legat de finanțe și planificarea vacanțelor, îți oferă și posibilitatea de a te bucura de o viață de calitate. Mai jos, găsești câteva aspecte importante de care ar trebui să ții cont.

 

Eliminarea stresului financiar

 

Incertitudinea financiară și cheltuielile neașteptate pot avea un impact semnificativ asupra sănătății tale psihice. Pentru a elimina impactul negativ pe care acestea le pot avea asupra ta, economisirea constantă reprezintă o modalitate demnă de luat în calcul.

Dacă vei face asta, vei simți că ai mai mult control asupra propriului viitor și vei avea mai multe variante de a alege atunci când va trebui să faci anumite cheltuieli.

 

 

În plus, punând de-o parte o sumă de bani, vei limita probabilitatea de a intra în datorii în perioadele dificile și, astfel, situația financiară nu va mai reprezenta o preocupare constantă.

 

 

Un job flexibil

 

Există situații în care angajatorii sunt nevoiți să rezilieze anumite posturi din companie și, în aceste momente, nu strică să dispui de o rezervă de bani care să acopere perioada în care îți cauți job. Pe de altă parte, dacă vânezi un post care contribuie la dezvoltarea carierei, dar nu este foarte bine plătit, poți suplimenta salariul cu banii puși deoparte. De asemenea, cu ajutorul acestora poți deschide depozite la termen și, când ai nevoie, achită cursurile sau studiile care îți oferă oportunitatea de a avansa în carieră.

În plus, apelează la economii și atunci când simți că te apropii de burnout și intenționezi să-ți iei un an sabatic sau dacă vrei să-ți începi propria afacere.

 

 

 

 

Oportunități de călătorie

 

Unele dintre cele mai așteptate perioade din an sunt acelea în care ai posibilitatea să călătorești. Sunt momente de care trebuie să profiți la maxim pentru a-ți încărca bateriile și care-ți oferă șansa de a explora locuri noi și de a avea parte de experiențe interesante.

 

Deși călătoriile pot fi costisitoare din punct de vedere financiar, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la ele. Din contră, reprezintă o oportunitate a-ți pune deoparte lunar o sumă dintr-un cont curent, pentru a evita să te confrunți cu datorii pe termen lung. Apoi, mai trebuie doar să găsești cele mai bune oferte la biletele de avion și cazare. După aceea, achită-le integral, fără să mai stai pe gânduri.

 

Fondul de urgență

 

Este ideal să ai un fond de urgență care să-ți permită diverse cheltuieli cauzate de evenimente de viață neașteptate, inclusiv costuri medicale sau aferente dezastrelor naturale, reparațiilor la domiciliu și urgențelor familiale. Este liniștitor să știi că o astfel de situație nu-ți va afecta plățile uzuale.

 

De asemenea, în cazul în care apare o astfel de urgență, nu va trebui să faci eforturi supraomenești pentru a acoperi costurile de trai și, în plus, eviți acumularea unor datorii mai mari în viitor.

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UVT, prima universitate din Timișoara și a VI-a din țară, în rankingul RUR

Articolul următor

Aur, argint și bronz pentru Transilvania la Top Hotel Awards 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Premiile AICPS, înmânate la Iași

Cea de-a 32-a Conferință Națională AICPS, organizată la Iași, a fost un eveniment dinamic și efervescent, care a…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share