Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a inaugurat conexiunea aeriană dintre Aeroportul Varșovia și Aeroportul Oradea

Luni, 3 iunie 2024, compania aeriană LOT Polish Airlines a inaugurat oficial conexiunea aeriană directă între orașele Oradea și Varșovia.

Această nouă rută aeriană aduce numeroase beneficii pentru regiune, facilitând călătoriile de afaceri și turistice către capitala Poloniei și către alte destinații internaționale, contribuind la dezvoltarea comerțului și atragerea de investiții. De asemenea, această conexiune va îmbunătăți mobilitatea persoanelor din Oradea și din zonele învecinate, din Bihor și nu numai, oferindu-le noi oportunități de călătorie la nivel internațional, în Europa, Asia și America de Nord.

La eveniment au participat Răzvan Horga, directorul aeroportului, Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea, Adrian Foghiș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Mihai Jurca, city managerul Oradiei, un delegat al Camerei de Comerț Româno – Polonă și reprezentanți ai mediului de afaceri.

„Oradea este acum al treilea aeroport din România deservit de LOT Polish Airlines. Noua conexiune nu este doar o altă opțiune pentru cei care caută inspirația de a călători – este și un instrument de dezvoltare a relațiilor economice și turistice în regiunea Bihor. La bordul nostru primitor, călătorii din Oradea pot descoperi nu numai farmecul Varșoviei și Poloniei, ci și, datorită rețelei noastre de conexiuni, să ajungă în peste 80 de orașe din Europa, America de Nord și Asia”, a declarat Michal Fijol, președintele LOT Polish Airlines.

„În urma investițiilor care au fost făcute în ultima perioadă în infrastructura aeroportuară, respectiv noul terminal de pasageri, prelungirea pistei de rulare, terminalul cargo, județul nostru dispune astăzi de condiții foarte bune pentru a ne conecta cu Europa și cu restul lumii. În perioada următoare vom veni, suntem convinși, și cu alte vești bune. Mulțumim companiei LOT că a ales să ne devină parteneri, iar acest început să fie un exemplu și pentru alte companii”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

„Este o bucurie pentru mine ca primar că astăzi se întâmplă acest lucru și că Oradea poate fi conectată direct cu restul lumii. Acest lucru este rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea și, ca în orice proiect, se vede că dacă cele două instituții colaborează, lucrurile vor avea o finalitate”, a adăugat Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

Patru zboruri pe săptămână

LOT va opera patru zboruri săptămânale Oradea – Varșovia și retur, programate în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Această frecvență regulată va permite călătorilor să își planifice cu ușurință deplasările, inclusiv conexiunile din Varșovia către alte destinații, indiferent dacă este vorba de călătorii de afaceri sau în scop turistic. Spre exemplu, din Oradea se poate ajunge, cu escală în Varșovia, la Roma în patru ore și jumătate, la Berlin și Munchen în cinci ore sau mai puțin și la Paris în doar șase ore.

Răzvan Horga, directorul Aeroportului Oradea și Michal Fijol, președintele LOT Polish Airlines, taie tortul inaugural

Primire specială

Pasagerii care au sosit cu zborul LO657 au avut parte de o primire specială în Oradea, într-un cadru festiv și plin de surprize. La aterizare, au fost întâmpinați cu tradiționalul salut cu tunurile de apă, marcând astfel acest moment deosebit. Ulterior, pasagerii  care s-au îmbarcat pe zborul LO658 către Varșovia au fost întâmpinați cu dulciuri personalizate și șampanie, pentru a completa  amintirea plăcută a experienței oferite.

Evenimentul de inaugurare organizat pe Aeroportul Oradea a fost marcat de prezența Filarmonicii de Stat Oradea, care a interpretat compoziții ale celebrului compozitor polonez Frédéric Chopin, aducând astfel un omagiu legăturii culturale dintre România și Polonia.

Parteneri ai evenimentului au fost: Piața9, Rewine, Rivo Restaurant, Oradea Heritage și OTL.

Terminal nou

Recent, Aeroportul Oradea a fost extins cu un nou terminal, care a fost inaugurat în luna mai. În cadrul proiectului “Extinderea și eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea”:

  • Suprafața terminalului a fost extinsă la 12.500 de metri pătrați;
  • Capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră;
  • Au fost introduse sisteme digitalizate pentru a facilita procesarea pasagerilor și a bagajelor lor;
  • S-a implementat un sistem inteligent de management al clădirii;
  • S-a extins platforma de parcare la 320 de locuri de parcare.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei asocieri se bat pe nodul Românași al Autostrăzii Transilvania

Articolul următor

Rocada Artelor, un festival în plină efervescență

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share