Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hunedoara găzduiește Târgul European al Castelelor

Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai impresionante monumente de arhitectură gotică şi renascentistă din Europa va fi pentru două zile, în 7 și 8 iunie, gazda ediției a IX-a a Târgului European al Castelelor. 

Considerat adesea drept unul dintre cele mai frumoase castele din lume, îşi asumă și în acest an un rol activ în promovarea obiectivelor istorice din ţară și nu numai. Cele 19 obiective istorice – cetăți, castele, muzee din România, care vor fi reprezentate la ediția 2024 vor avea prilejul de a se face cunoscute inclusiv prin intermediul standurile care vor fi amplasate în Sala Cavalerilor din frumosul castel al Corvineștilor. 

Programul târgului va cuprinde și demonstraţii de lupte medievale, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă oferite de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia „Castelul din Carpaţi” ( între orele 10.00–20.00 ) în ambele zile ale evenimentului.

„Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai impresionante monumente de arhitectură gotică şi renascentistă din Europa, fiind adesea considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, îşi asumă și în acest an un rol activ în promovarea obiectivelor istorice din ţară și nu numai. Pe lângă standurile expozanților, care vor putea fi vizitate vineri şi sâmbătă între orele 09:00 – 17:00, programul târgului va mai cuprinde demonstraţii de lupte medievale, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă oferite de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia „Castelul din Carpaţi” (între orele 10:00–20:00) în ambele zile ale evenimentului”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara, citați de Servuspess.ro.

 

Participanți la Târgul European al Castelelor

Și-au anunțat participarea la acest târg, alături de Muzeul Castelul Corvinilor, reprezentanți a 19 obiective importante. Este vorba despre Muzeul Cetatea Neamț, Castelul Bran, Castelul Károlyi, Castelul magna CuriaMuzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Cetatea Medievală Mălăiești, Muzeul Național Brukenthal, Cetatea Feldioara Marienburg, Cetatea Medievală a Severinului, Castelul de Apă, CJ Dâmbovița Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, Cetatea Făgăraș, Zamek Książ w Wałbrzychu (Polonia), Cetatea Deva, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, Institutul Cultural de Stat Centrul Cultural Castelul Balcik, Cetatea de Scaun a Sucevei, Castelul Sturdza Miclăușeni, Cetatea Ardud, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou Consiliu Director la Asociaţia Română de Relaţii Publice. Noul președinte al asociației este Viorica Roșca

Articolul următor
Acest eveniment deservește anual ca o platformă importantă de conștientizare cu privire la problemele de mediu, de promovare a practicilor sustenabile și de încurajare a acțiunilor de protejare a resurselor planetei.

Soluții pentru creșterea productivității culturilor și protejarea apelor în agricultura românească

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share