Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un nou Consiliu Director la Asociaţia Română de Relaţii Publice. Noul președinte al asociației este Viorica Roșca

Plenul Adunării Generale a Asociaţiei Română de Relații Publice (ARRP)care s-a întrunit în data de 28 mai a.c., a ales un nou Consiliu Director, prin vot direct și secret.  Proaspăta echipă de management, formată din profesioniști în domeniul Relațiilor Publice și Public Affairs, din agenții și companii, vine cu un plan de acțiuni de anvergură, care să crească relevanța asociației pe plan intern și extern si să contribuie semnificativ la dezvoltarea industriei comunicării din România.

ARRP își menține angajamentul de afiliere la ICCO și reprezentarea în cea mai importantă organizație a agențiilor de Relații Publice la nivel global, care adună 41 de asociații naționale din 81 de țări din Europa, America și Australia. În egală măsură, ARRP își propune să consolideze colaborarea cu asociațiile profesionale din regiune, prin acțiuni comune pentru combaterea fake news, a fenomenului deep fake și implementarea Principiilor de Utilizare a Inteligenței Artificiale, conform documentului elaborat de ICCO.

Componența Consiliului Director ales

Președinte – Viorica Roșca, PR & PA Officer ROCKWOOL România

Vicepreședinți:

  • Alexandra Mihăilescu – Partener,  BDR Associates/Hill&Knowlton Strategies/WPP;
  • Cezar Caluschi – Director General, Oameni și Companii;
  • Ruxandra Mateescu, Managing Director, Axios PR&Public Affairs;
  • Cătălin Hosu, General Manager COMM360.

Misiunea Consiliului Director este asistată de Juriul de Onoare, alcătuit de profesioniști de înaltă reputație din mediul academc, instituțional și de afaceri, a cărui misiune este să definească poziția ARRP în legătură cu etica profesională.

Reglementări legate de AI și fake news

Noul Juriu de Onoare îl are ca Președinte pe Dumitru Borțun – Profesor Universitar Dr., Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA, iar membrii aleși prin vot sunt: Dr. Liviu Mureșan –  Președinte Eurodefense România, Cătălina Rousseau – Președinte & CEO, BDR Associates/Hill&Knowlton Strategies/WPP, Gabriel Pâslaru – Director General, Perfect Ltd., Corneliu Cojocaru – Consultant Senior independent, Andreea Pleșa, Public Affairs Senior Director, Novo Nordisk România.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor din asociație pentru votul și încrederea acordată și mă bucur enorm să continuăm proiectele bune, începute acum doi ani cu o bună parte din membrii Consiliului Director. S-a muncit mult și, pentru că am avut idei îndrăznețe, am obținut rezultate care ne obligă să implementăm aceste idei la un alt nivel. În acest mandat, ne-am propus să includem ARRP în forul de decizie privind reglementările legate de AI și fake news, să aducem la aceeași masă decidenți politici, autorități de reglementare, mediul academic și profesioniști, pentru impunerea normelor de etică profesională în comunicarea din spațiul public digital. Nu putem reglementa conținutul, dar putem reglementa modul în care o informație falsă este propagată pe spațiul public. Iar aici este o activitate inter-instituțională din care ne dorim să facem parte”, a declarat Viorica Roșca, noul președinte al ARRP.

Profesionalism la Asociaţia Română de Relații Publice

„ARRP este o asociație a profesioniștilor. Una dintre componentele oricărei conștiințe profesionale este morala profesională. Nu există profesionist imoral, în ciuda unor clișee de genul “X este corupt, dar e un bun profesionist”. X poate fi un bun specialist, dar nu și un profesionist. Juriul de Onoare al ARRP are rolul oricărei comisii de etică: veghează la respectarea de către membri a Codului de bune practici al organizației, inspirat din codurile etice ale asociațiilor la care ARRP este afiliată. El încurajează comunicarea etică în spațiul public și descurajează încercările de manipulare și dezinformare”a declarat Prof Dr. Dumitru Borțun, președintele Juriului de Onoare al ARRP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Terminalul

E gata terminalul extins al Aeroportului Cluj. Poate procesa 4,5 milioane pasageri

Articolul următor

Hunedoara găzduiește Târgul European al Castelelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share