Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FlyOne Airlines, la primul zbor de Cluj

FlyOne Airlines efectuează curse turistice charter de la Cluj spre destinația Antalya (Turcia), începând din 8 iunie, pe tot parcursul sezonului de vară, a precizat conducerea AIAIC.
La sosirea pe aeroportul din Cluj-Napoca, avionul a fost întâmpinat cu tradiţionalul salut cu tunuri cu apă | Foto: AIAIC

La numai trei zile de la extinderea terminalului de plecări, o nouă companie începe să opereze de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

FlyOne Airlines efectuează curse turistice charter de la Cluj spre destinația Antalya (Turcia), începând din 8 iunie, pe tot parcursul sezonului de vară, a precizat conducerea AIAIC. La sosirea pe aeroportul din Cluj, aeronava a fost întâmpinată cu tradiționalul salut cu tunuri cu apă.

În acest an, FlyOne va opera zboruri charter spre Antalya cu o aeronavă Airbus A320, de 180 de locuri. Antalya este cea mai populară destinație turistică în rândul pasagerilor de pe AIAIC, cu 68.000 de persoane transportate în 2023.

„Eforturile permanente ale AIAIC pentru creșterea conectivității regiunii sunt astăzi concretizate prin FlyOne, care va opera zboruri turistice în Antalya. Acest nou debut al unui operator aerian confirmă faptul că AIAIC rămâne un motor de creștere economică pentru întreaga regiune și își consolidează poziția de lider al aeroporturilor regionale din România”, a precizat Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

„Este un un pas semnificativ pentru FlyOne Airlines de a-și extinde serviciile în această regiune vibrantă și de a contribui la dezvoltarea conectivității internaționale a județului Cluj. Acest moment este cu atât mai special cu cat vine în contextul extinderii terminalului, un proiect ambițios finalizat zilele trecute. Prin acest nou zbor și extinderea terminalului, ne propunem să deschidem noi orizonturi pentru călătoriile aeriene”, a declarat Vladimir Cebotari, CEO al FlyOne.

Supremație în Armenia și Republica Moldova

„Noile zboruri spre Antalya operate de FlyOne sunt cel mai clar semnal că AIAIC este aeroportul regional cu cea mai dinamică și spectaculoasă dezvoltare în ceea ce privește nevoile de conectivitate ale pasagerilor. Acest parteneriat care vine la doar trei zile de la finalizarea extinderii terminalului este un pas important în diversificarea serviciilor și în îmbunătățirea conectivității pentru pasagerii noștri.

Decizia FlyOne de a opera zboruri charter spre Antalya, cea mai apreciată destinație turistică în rândul pasagerilor ce călătoresc de la Cluj, va asigura astfel mai multe opțiuni de călătorie pentru pasagerii din întreaga Transilvanie”, susține David Ciceo, directorul general al AIAIC.

FlyOne s-a lansat în 2016 și a reușit să devină cea mai mare companie aeriană din Moldova. În 2022 compania s-a lansat în Armenia și în scurt timp a devenit cel mai mare operator din această țară. În același an, a devenit membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aerien.

De asemenea, a primit certificatul de operator aerian oferit de Autoritatea Aeronautică Civilă Română și licența emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. În același an, a transportat peste 1 milion de pasageri și a lansat șase destinații noi. În 2023, a reînnoit certificarea IOSA, cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional.

Anul trecut, în premieră pentru o companie aeriană din Moldova, FlyOne a ajuns la un record de 2 milioane de pasageri, a lansat 14 rute noi și a extins flota cu încă trei aeronave. În prezent operează zboruri către 60 destinații, cele mai multe (35 de curse regulate și charter) din Chișinău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Pasajul rutier subteran de la fabrica Italsofa reprezintă o lucrare importantă pentru județul Maramureș, întrucât va contribui la fluidizarea traficului rutier de la intrarea, respectiv ieșirea din municipiul Baia Mare, susține Irinel Scrioșteanu secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

ARL Cluj a început lucrările la pasajul suprateran de la Italsofa

Articolul următor

Care sunt primele 25 de firme din Satu Mare după cifra de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share