Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ARL Cluj a început lucrările la pasajul suprateran de la Italsofa

Pasajul rutier subteran de la fabrica Italsofa reprezintă o lucrare importantă pentru județul Maramureș, întrucât va contribui la fluidizarea traficului rutier de la intrarea, respectiv ieșirea din municipiul Baia Mare, susține Irinel Scrioșteanu secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI).
Viitorul pasaj va contribui la fluidizarea traficului rutier de la intrarea și ieșirea din Baia Mare | Foto: MTI

Compania clujeană de construcții Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) va edifica lucrarea de 18 milioane de euro.

Pasajul rutier subteran de la fabrica Italsofa reprezintă o lucrare importantă pentru județul Maramureș, întrucât va contribui la fluidizarea traficului rutier de la intrarea, respectiv ieșirea din municipiul Baia Mare, susține Irinel Scrioșteanu secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Lucrarea are o lungime de 780 m (650 m pasajul efectiv); termenul de finalizare este de 12 luni, iar proiectul, de 15,4 milioane euro, fără taxa pe valoarea adăugată, fiind finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La pasajul de la Italsofa au început lucrările de organizare de șantier, defrișarea vegetației spontane, amenajarea bretelelor de ocolire, lucrări pregătitoare relocării utilităților.

“Au fost dezvoltate mai multe parteneriate între Consiliul Județean Maramureș, și MTI, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar astăzi avem în județul Maramureș primele obiective de investiție strategice de infrastructură din ultimii 30 ani, de 1 miliard de euro”, a spus oficialul MTI.

Alte proiecte în parteneriat:

  • Drumul Expres (DEx Satu Mare – Baia Mare (72 km). Va străbate traseul Satu Mare (DN 19 din Varianta de Ocolire Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții Măgherăuș – Baia Mare (Bd. Independenței). Sunt prevăzute 29 pasaje, 22 poduri, 8 noduri rutiere, 142 podețe, parcare de scurtă durată, spațiu de servicii, centru de întreținere a traficului. Au fost finalizate forajele aferente studiului geotehnic, fiind notificată începerea procedurii de mediu.
  • Varianta de Ocolire Baia Mare. Reprezintă centura orașului, de 36 km, cu drumurile de acces incluse. Prima etapă de proiectare este la final, urmează să intre pe circuitul de avizare-aprobare în iulie.
  • Varianta de Ocolire Sighetu Marmației. Centura de 5 km va face conexiunea cu cele două drumuri naționale ce tranzitează orașul (DN 18 – legătură cu Vișeu – Borșa – Baia Mare, DN19 – legătură cu Negrești Oaș – Satu Mare) și cu noul pod peste râul Tisa, ce se află în construcție. Ultimul a fost avizat în Consiliul tehnic și economic (CTE) al MTI; urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici.
  • Pasajul rutier de la Clubul Văcarilor. Va avea 429 m, va trece peste DN 1C, va fluidiza traficul rutier din și spre Baia Mare. Se vor reamenaja intersecțiile cu Centura Mică – str. Europa. A fost finalizată licitația pentru execuția lucrărilor și anunțat câștigătorul.
  • Descărcare DEx Satu Mare – Baia Mare (Varianta de Ocolire Baia Mare Mică). Reprezintă un drum de legătură la DEx, ce cuprinde reabilitarea și lărgirea la patru benzi a str. Europa până în zona Italsofa, având continuare pe str. Dumbravei, până la intersecția cu DN 18B. A fost avizat în CTE – siguranță rutieră a CNAIR și este în lucru auditul de siguranță rutieră.
  • Podul peste Tisa. Presupune construirea unui pod nou peste acest râu, fiind format din două poduri paralele (câte un pod pentru fiecare sens de mers), dar și a unui punct de trecere a frontierei și drumuri de legătură. Proiectul este în execuție, iar de câteva zile lucrările au demarat inclusiv pe malul ucrainean.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În urmă cu cinci ani, Corteva s-a lansat ca o companie cu o singură misiune: să ofere constant soluții de vârf pentru a ajuta fermierii să asigure hrana lumii.

Corteva aniversează cinci ani de creare a valorii

Articolul următor
FlyOne Airlines efectuează curse turistice charter de la Cluj spre destinația Antalya (Turcia), începând din 8 iunie, pe tot parcursul sezonului de vară, a precizat conducerea AIAIC.

FlyOne Airlines, la primul zbor de Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share