Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marius Cuibuș, noul președinte al FPB, vrea să dubleze numărul membrilor în șase luni

Federația Patronilor Bihor (FPB), cea mai veche organizație patronală din Bihor, are un nou președinte. În ședința din luna aprilie 2024, Adunarea Generală a FPB l-a ales în unanimitate de voturi pe Marius Cuibuș, patronul Proderamid, o societate comercială din Salonta.

Noul președinte al FPB a făcut, pentru Transilvania Business, o radiografie a organizației patronale pe care o reprezintă, precum și a mediului de afaceri bihorean.

Transilvania Business: Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare a dumneavoastră și a societății pe care o conduceți.

Marius Cuibuș: Am 48 de ani. Prima mea facultate am absolvit-o în 1999, cea de Teologie. Ulterior am făcut Facultatea de Inginerie. Din 2000 până în 2019 am fost inginer automatist la o firmă israeliană, Solar Age, numărul I mondial în invertoare și optimizatoare pentru panouri solare. În 2019 firma a plecat din România și am zis că este timpul să încep o afacere pe cont propriu. Atunci, împreună cu soția, am înființat firma Proderamid, care se ocupă cu servicii de deratizare, dezinsecție, dezinfecție. A fost o decizie foarte inspirată. În 2019 a venit pandemia și am avut de lucru foarte mult. A fost un boom și am reușit să încheiem foarte multe contracte. În prezent avem peste 500 de contracte cu majoritatea instituțiilor din Bihor. Firma are șapte angajați.

Transilvania Business: Înainte de a fi ales președinte ați fost membru în Consiliul Director și vicepreședinte al FPB. Cum ați ajuns președinte?

Marius Cuibuș: Fostul președinte, timp de trei ani, Vlad Deac, a fost ales în Colegiul Medicilor Stomatologi, funcție care nu îi permitea să fie și președintele FPB, așa că a trebuit să facem alegeri.

 Transilvania Business: Federația Patronilor Bihor este una dintre cele mai mari organizații patronale din Bihor. Câți membri are federația în prezent?

Marius Cuibuș: Momentan, Federația Patronilor Bihor are 94 de membri cotizanți. Îmi propun ca în șase luni să dublez numărul membrilor Federației.

Transilvania Business: Care au fost primele măsuri luate după alegerea dumneavoastră ca președinte al FPB?

Marius Cuibuș: Prima decizie a Adunării Generale a FPB, după alegerea mea, a fost dezafilierea de la UNPR și afilierea la Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR). Am decis astfel să ne rupem de trecutul păgubos și să începem o filă nouă în viața Federației, care ne va aduce o mai mare reprezentare. Pentru că CNIPMMR are o reprezentativitate foarte mare.

Transilvania Business. Cum colaborați cu alte organizații patronale din Bihor?

Marius Cuibuș: Nu avem nici o problemă să lucrăm cu celelalte organizații patronale. Nu văd acest lucru ca pe o concurență, ci mai mult ca pe un plus în care putem face lucruri bune împreună, atâta timp cât sunt și în folosul membrilor noștri.

 Transilvania Business: Cum vedeți evenimentele în care oamenii de afaceri din Bihor au ocazia să interacționeze, să schimbe idei între ei?

Marius Cuibuș

Marius Cuibuș: Astfel de evenimente, cum este și Gala Transilvania Business, la care am fost parteneri, sunt binevenite și foarte utile pentru oamenii de afaceri. Nu multe sunt ocaziile în care pot să se cunoască și să facă networking. Sunt deschis la astfel de evenimente, care, cred eu, că sunt oportunități care nu trebuie ratate.

 Transilvania Business: Ce noutăți, ce idei noi veți aduce la Federația Patronilor Bihor?

Marius Cuibuș: La Federația Patronilor Bihor, până acum, a fost doar Colegiul Director. De acum înainte vreau să-i implic pe toți membrii la toate acțiunile. În primul rând, vreau să aducem un beneficiu real tuturor membrilor. În al doilea rând, vreau să facem afaceri între noi. Spre exemplu, dacă am nevoie de consultanță juridică, o voi căuta, în primul rând, printre membrii noștri.

 Transilvania Business: În ultimii patru ani la conducerea Federației Patronilor Bihor au fost trei președinți. Dumnevoastră cât veți rezista?

Marius Cuibuș: Vreau să precizez de la început că nu am venit aici ca să plec. Vreau să-mi duc mandatul de patru ani până la capăt.

 Transilvania Business: Ce planuri mai aveți pentru Federația Patronilor Bihor?

Marius Cuibuș: Mai întâi, vreau să ajungem la zero cu datoriile, ceea ce se va întâmpla în foarte scut timp. De asemenea, vrem să deschidem câte un birou reprezentativ în principalele orașe din județ: la Salonta, la Aleșd, la Marghita și la Beiuș. Astfel, oamenii de afaceri din zonă nu vor mai trebui să vină până la Oradea pentru anumite probleme care pot fi rezolvate prin FPB.

 Transilvania Business: Ce ați vrea să le transmiteți membrilor FPB și oamenilor de afaceri din Bihor?

Marius Cuibuș: Federația Patronilor din Bihor va fi de acum înainte o federație deschisă. Nu va mai exista doar președintele sau Consiliul Director, va fi o federație pentru toți membrii.

Articol apărut în TB 129

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcări smart pentru biciclete, create de un orădean și trei clujeni

Articolul următor

Care sunt primele 25 de firme din Satu Mare după cifra de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Euro 2024 se vede în Iulius Mall Cluj

Fanii „sportului rege” și pasionații de experiențe unice sunt așteptați pe terasa food court-ului să vadă meciurile din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share