Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transalpina de Cluj, băgată la întreținere

Consiliul Județean (CJ) derulează lucrări de întreținere periodică pe Drumul Apusenilor.

Lucrările nu presupun reparații propriu-zise ci urmăresc menținerea drumului în excelente condiții de circulație, a justificat administratorul șoselei.

Consiliul Județean (CJ) derulează lucrări de întreținere periodică pe Drumul Apusenilor. Instituția a demarat lucrări pe DJ 764B (DN 1) – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K, și pe DJ 108K limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță și vizează un sector de 25 km.

„Trecem într-o cu totul altă etapă în ceea ce privește drumurile județene, în care nu așteptăm ca acestea să se strice, pentru a interveni, ci acționăm constant și preventiv, tocmai pentru a menține drumurile recent modernizate în condiții excelente, cât mai mult timp”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În această etapă se execută lucrări de întreținere a părții carosabile prin înlăturarea pietrișului și a criblurii de pe carosabil și de curățare a platformei drumului de materialele aduse de viituri. Urmează a fi derulate lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere și lucrări de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului.

Consiliul Județean (CJ) derulează lucrări de întreținere periodică pe Drumul Apusenilor.  

Traseul de Cluj, gata acum un an

Partea de pe teritoriul județului Cluj a fost finalizată acum un an, întregul traseu (25 km) fiind reabilitat cu fonduri europene. Forul județean a raportat, în mai 2023, finalizarea proiectului care a vizat modernizarea DJ 764B și DJ 108K, traseu cunoscut ca Drumul Apusenilor.

Traseul de Cluj începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN 1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan – Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor. În valoare de 132 de milioane lei, lucrările de modernizare au fost parte a proiectului ce urmărește conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua Europeană de Transport TEN-T.

Traseul din județul Bihor al Drumului Apusenilor fost  finalizat la rândul său. CJ Bihor a împărțit proiectul în două tronsoane, DJ 108K, între Valea Drăganului și Remeți (13 km), început de asocierea Drumuri Orășenești Oradea (DOO), fiind gata în 2021. Tronsonul de 43 km cuprinde DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale și DJ 108J Stâna de Vale – Coada Lacului. Lucrările au fost executate de DOO, MBS Group Turda, Aquacons Oradea, D’Agostino Angelo Antonio Construzioni Generali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind posibile cauze pentru pierderi majore de recoltă și afectarea sănătății culturilor.

Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

Articolul următor
40 de posturi aruncă pe piața locală grupul Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate cu afaceri anuale de 7 miliarde de dolari.

Locuri de muncă disponibile la Vertiv. “Mizăm pe talentele deosebite din Cluj”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Euro 2024 se vede în Iulius Mall Cluj

Fanii „sportului rege” și pasionații de experiențe unice sunt așteptați pe terasa food court-ului să vadă meciurile din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share