Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

De trei ori aur pentru Eliada, brand românesc de ulei de măsline

Eliada, primul brand românesc de ulei grecesc din România, a obținut medalia de aur la competiția internațională destinată uleiurilor de măsline, care a avut loc în capitala Marii Britanii. Brandul a fost medaliat cu aur și anul trecut la aceeași competiție, iar 2024 i-a adus Eliadei la Londra a treia medalie de aur după Atena și Berlin.

Eliada este importator un direct de produse grecești premium (ulei extravirgin de măsline, delicatese derivate din măsline: pastă de măsline, măsline cu un conținut redus de sare, măsline gourmet umplute, ceaiuri și condimente și produse de îngrijire, bazate pe proprietățile benefice ale uleiului de măsline organic). Compania a fost înființată în 2019 și de atunci oferă pe piața românească prin intermediul unei băcănii în Craiova și cu magazin on-line.

Uleiurile realizate din măsline produse în Grecia vin de la producători aflați la a treia, a patra și chiar a cincea generație ca procesatori de ulei extravirgin, care acordă o atenție deosebită față de produsele finite combinând măiestria unui meșteșug străvechi cu standardele actuale de siguranță alimentară.

Toate tipurile de ulei de măsline comercializate în shop sunt extravirgine, extrase la rece, la temperatură sub 27◦ C, au aciditate scăzută (sub 0,5), unele dintre acestea având aciditatea chiar de 0,3 (cum ar fi, uleiul Eliada SuperPremium 2021 – momentan stocul este epuizat) sau aciditate 0,2 (Agoureleo 2021 și Argilos). Mai mult, Eliada oferă ulei extravirgin de măsline agoureleo din recoltă timpurie, cu un conținut ridicat de polifenoli, demonstrând grija pentru ca și pe piața românească să existe un asemenea ulei de înaltă calitate.

Eliada Premium, un ulei de aur

Uleiul extravirgin Eliada Premium, extras la rece, a fost apreciat de juriile a trei concursuri internaționale, care au decis că merită medalii de aur. Competițiile care au adus aurul medaliilor în România sunt Concursul Internațional de Ulei de Măsline Atena de la 2024 (Athens IOOC 2024), Berlin Global Olive Oil Awards  (Berlin GOOA 2024) și la LIOOC 2024 ( London International Olive Oil Competitions). România a devenit prin Eliada un adevărat competitor pe piața uleiurilor de măsline premium. De altfel, la Atena, Eliada s-a întors nu doar cu o medalie de aur, ci și cu premiul pentru cel mai bun ulei de măsline din soiul Chalkidikis dintre toate uleiurile din competiție.

„Acum 4 ani când am început povestea Eliada, nu ne imaginam ca brandul nostru să ajungă listat alături de branduri consacrate precum Iliada, Olive Poem, Terra Creta sau Pellas, pe o platformă de specialitate urmărită de oameni din întreaga lume. Articolul în care apărem a ales să prezinte dintre toți câștigătorii de pe podiumul Athena International Olive Oil Competition doar 8 branduri de ulei grecesc, printre care și Eliada. Uleiul Eliada Premium a câștigat  o medalie de aur la categoria Calitate, cât și un premiu special  pentru Cel mai bun ulei de măsline obținut din măsline din soiul Chalkidikis” spun reprezentanții Eliada.

EMMANOUIL KARPADAKIS, Grecia, jurat Lindon IOOC 2024

Evaluarea uleiurilor de măsline se face cu ajutorul unui pahar de sticlă albastru cobalt pentru a obtura culoarea uleiului și astfel să nu se formeze un orizont de așteptare  care ar denatura obiectivitatea aprecierilor.

Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc la Londra în 6 iuie 2024.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mărișel și Răscruci, pregătite pentru turiști

Articolul următor

Interes mare pentru conferința Business Evolution de la Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share