Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleul va avea coridor de mobilitate lentă. “Vor crește economia și turismul”

PRNV
Proiectul promovează traficul pietonal și mersul pe bicicletă datorită unor piste velo de 2 km | Foto: ADRNV

Proiectul de 4,6 milioane € creează premisele unor noi afaceri și îmbunătățirea condițiilor turistice, conform Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV)

Orașul sălăjean Șimleu Silvaniei se modernizează datorită unui contract semnat, în cadrul Programului Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027, între Primăria Șimleu Silvaniei și ADRNV.

“10.000 de locuitori vor avea parte de condiții de viață mai bune prin intermediului proiectului. 40.000 mp vor fi amenajați pentru a oferi cetățenilor din oraș un spațiu mai verde, ce promovează traficul pietonal și mersul pe bicicletă datorită unor piste velo de 2 km.

Domeniul public va deveni și mai sigur prin iluminatul stradal cu becuri led și sisteme de monitorizare video pentru o mai bună protecție a locuitorilor care își vor petrece serile pe promenada râului Crasna. Un sfert din tot spațiul public al orașului va fi supus acestui proces de modernizare și reabilitare”, a precizat ADRNV.

Conectat cu Cetatea Bathory

“Efectul pe termen lung va fi dezvoltarea comunității prin activități de socializare în aer liber, o creștere economică a mediului privat ce va putea întreprinde noi afaceri în folosul cetățenilor, îmbunătățirea condițiilor pentru turiștii care se vor afla în vizită la Cetatea Bathory, aflată într-un proces de modernizare datorită fondurilor europene oferite de PRNV 2021-2027.

Copiii vor avea locuri de joacă noi, tinerii vor putea practica sporturi în locuri special amenajate. Toate categoriile de vârstă vor beneficia de alei amenajate pentru plimbări în aer liber și mobilier stradal pentru a se relaxa sub umbra arborilor care vor fi plantați.

Un astfel de proiect complex care va reda cetățenilor o bună parte din oraș în scopul îmbunătățirii stilului de viață activ este un exemplu de bune practici la nivel de autorități publice în slujba localnicilor”, potrivit conducerii agenției.

Proiectul unui coridor de mobilitate lentă pe malul râului Crasna este finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul PRNV 2021-2027. Acesta corespunde obiectivului de politica 5 – O Europă mai verde. Data de închidere a tuturor activităților este ianuarie 2027.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Euro 2024 se vede în Iulius Mall Cluj

Articolul următor

Vineri începe Tech Expo cu peste 70 de expozanți în domeniul tehnologiei și inovației

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share