Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele patru pasaje pietonale pe sub Centura Oradea vor fi gata până vara viitoare

Ministerul Transporturilor a avizat proiectele tehnice pentru cele patru pasaje pietonale pe care Consiliul Județean Bihor le va construi pe sub Centura Oradea.

„După ce Consiliul tehnico-economic al Ministerului Transporturilor a avizat documentația tehnică a proiectelor, până la sfârșitul acestei luni se va emite ordinul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și vom demara procedura de licitație pentru selectarea constructorilor ce vor realiza aceste pasaje. În prezent, experții desemnați realizează auditul de siguranță rutieră al proiectelor tehnice. Până în luna septembrie vom avea câștigătorii desemnați și vom putea începe lucrările. Până în vara anului viitor toate pasajele pietonale vor fi gata”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

Unde vor fi construite pasajele

Cele patru pasaje vor fi construite pe sub Centura Oradea, la intersecție (1) cu DN76, la ieșirea din cartierul Nufărul spre Sânmartin (lungime: 42 metri), (2) cu strada Apateului (lungime: 58 metri), (3) cu strada Czaran Gyula, în zona din spatele magazinului Hornbach (lungime: 59 metri) și (4) în zona Arenei Sportive (lungime: 90 metri). Fiecare pasaj va avea o lățime de patru metri, cu scări, lifturi și rampe de acces.

Valoarea totală estimată a celor patru pasaje pietonale este de 55 milioane lei, cu TVA, echivalentul a peste 11 milioane de euro.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. În scopul realizării acestor investiții, au fost încheiate acorduri de parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și CNAIR.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

7 companii și asocieri au depus oferte pentru un lot din drumul expres Arad-Oradea

Articolul următor

Primele șase companii bistrițene ale anului 2023 din exploatarea forestieră

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share