Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Construcții Erbașu a început lucrările la fundația Centrului Cultural Multifuncțional

Au fost realizate până acum grinzile de ghidaj (ziduri de sprijin pentru a ghida instalația de excavat), iar acum se lucrează la pereții mulați (elemente verticale din beton armat) ai Centrului Cultural Multifuncțional Oradea.

„În următoarele două luni se va fora la 12 metri adâncime și se va turna un perete pe circumferința centrului cultural în lungime de 500 de metri. După terminarea fundației vor începe săpăturile în spațiul astfel creat. Sala mare va fi realizată semi îngropată, fundația scenei fiind prevăzută la minus 8 metri. Până în toamnă, lucrările se vor ridica deasupra solului”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Structură

Clădirea va avea o sală principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Vor fi construite două săli secundare multifuncţionale, foaiere şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

Proiectul prevede și asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale și amenajarea spațiilor verzi. Valoarea contractului semnat cu firma Construcții Erbașu este de 122.284.127,49 lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 32 de luni.

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp.

Din fonduri proprii și europene

Proiectul este finanțat din bugetul propriu și cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

Centrul Cultural Multifuncțional se construiește în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se licitează parcelele din Parcul de Specializare Inteligentă Marghita

Articolul următor
“Vă așteptăm la Băile Figa!”, a îndemnat turiștii primarul Becleanului. Din acest weekend s-au deschis piscinele cu apă dulce și sărată, toboganele uriașe cu jet de apă, lacul sărat, râul leneș, plaja cu nisip, centrul spa, terenurile de sport și locurile de joacă pentru copii.

Start la sezonul estival la Băile Figa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share