Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ion Țiriac: Clujul este peste București la infrastructura sportivă

Sports Festival
Celebritățile sportului mondial s-au arătat impresionate de festivalul de la Cluj | Foto: Sports Festival

Investițiile realizate în acest domeniu favorizează performanța și atrag aici un public numeros, a arătat miliardarul român, prezent la Sports Festival.

“Vă felicit că ați ajuns ca la Cluj să faceți evenimente ca Sports Festival; noi, în București, nu avem o asemenea sală. Faptul că sunteți prezenți atât de mulți, că printre noi sunt valori ca Ruzici, Năstase, Halep sau Tecău înseamnă că în România avem totuși o cultură a sportului. Clujul organizează un turneu de fete WTA, la București avem acum un turneu de băieți ATP, deci există speranțe”, a spus Ion Țiriac.

Sports
Horia Ciorcilă, Ilie Năstase și Ion Țiriac, în una dintre lojele de la BTarena | Foto: Cristi Preda – GSP

Sports  

Împreună cu businessmenii Horia Ciorcilă și Ioan Rus, el s-a întreținut, la Hotelul Radisson Blu, cu foștii celebri tenismeni Andre Agassi și Stefanie Graf. Apoi au fost invitați de Ion Țiriac pe terasa hotelului, la un prânz privat. De asemenea, Ilie Năstase l-a îndemnat pe Agassi să guste vinul cu brandul său, “Nasty”, lansat acum doi ani, la festivalul RO-Wine Cluj.

Agassi, Bartoș și Năstase, degustând vinul roșu “Nasty” | Foto: Pavel Bartoș

Agassi și Graf au susținut la Cluj un meci demonstrativ cu Simona Halep și Andrei Pavel și un masterclass, ambele la Sala Polivalentă. Printre spectatorii prezenți s-au numărat, din mediul de afaceri, Omer Tetik, Ștefan Gadola, Vasile Pușcaș, Ovidiu Turcu, Irinel Columbeanu, Matei Miko, Nina Moldovan, Mihaela Rus, Felicia Tulai.

“La Cluj se țin în paralel acum două festivaluri, unul de sport și unul de film, deci e locul perfect unde să îți petreci vara”, a spus Andre Agassi. “Am ajuns aici din Germania, am stat câteva zile în orașul natal și am avut o întâlnire la fundația mea. Am văzut foarte lume aici, la Sports Festival, pentru copii este foarte bine că pot să întâlnească vedete, campioni, au de la cine să învețe”, consideră Steffi Graf.

Meciul demonstrativ s-a jucat cu casa închisă, 8.500 de oameni fiind prezenți în BTarena. Printre foștii sportivi angrenați: Justin Gimelstob (SUA), Raluca Olaru (România). Partida a fost deschisă de un show de lasere și s-a încheiat cu artificii.

Festivalul a fost completat, în weekend, de parada cluburilor sportive (3.000 de participanți), Crosul Supereroilor, circuit Survivor, demonstrații de dans, fitness și gimnastică aerobică, curse de câini obstacole și viteză, inițiere în sporturi, dezbateri cu oameni din lumea sportului, concerte și petreceri.

Sports Festival, cel mai mare eveniment multisport din România, a atras un număr record de participanți în 2023: 150.000 de copii și adulți. Festivalul înseamnă patru zile dedicate sportului, în perioada 13-16 iunie, în zona Cluj Arena – BTarena.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Vă așteptăm la Băile Figa!”, a îndemnat turiștii primarul Becleanului. Din acest weekend s-au deschis piscinele cu apă dulce și sărată, toboganele uriașe cu jet de apă, lacul sărat, râul leneș, plaja cu nisip, centrul spa, terenurile de sport și locurile de joacă pentru copii.

Start la sezonul estival la Băile Figa

Articolul următor

150.000 de participanți la Sports Festival

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share