Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj-Napoca aduce Conferința CASEE 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca este gazda Conferinței CASEE, cu tema The Role of the Life Sciences Universities in the Green Transition of Central and Eastern Europe (Rolul universităților de științe ale vieții în tranziția verde a Europei Centrale și de Est). Evenimentul are loc în perioada 19-21 iunie 2024 în campusul USAMV Cluj-Napoca.

Aflată la cea de-a XIV-a ediție Conferința CASEE  se desfășoară în parteneriat cu Academia Română. USAMV îi revine găzduirea acestui prestigios eveniment anual după 12 ani de la precedenta desfășurare la Cluj-Napoca.

La ediția din 2024 a Conferinței CASEE vor fi prezenți participanți din 10 țări, iar tematica va oferi cercetătorilor, inclusiv doctoranzilor, oportunitatea de a sprijini schimbul de idei și cunoștințe și de a stimula o abordare interdisciplinară.

Schimburi de idei și inovații la Conferința CASEE 2024

„CASEE 2024 reprezintă un forum dinamic pentru schimbul de experiențe științifice, idei inovatoare și concepte în domeniul științele vieții. Îmi exprim bucuria că avem drept partener Academia Română și mai subliniez importanța temelor abordate, legate de tranziția verde a Europei Centrale și de Est. Vor fi promovate schimburile de idei și inovații în domeniile agriculturii, horticulturii, biotehnologiei, științei alimentelor, medicinei veterinare și silviculturii”, a declarat președintele Senatului USAMV Cluj-Napoca Prof. Dr. Dan C. Vodnar, care coordonează CASEE 2024 din partea universității noastre.

Consiliul CASEE propune desființarea entității juridice (organizație non-profit) în Belgia și înființarea unei noi entități juridice de formă similară în regiunea în care CASEE este activă ca rețea. Cu ajutorul Prof. Florin Stănica, Vicepreședinte CASEE, rețeaua noastră ar trebui sa fie nou înregistrată in Romania, ceea ce s-a dovedit a avea un cadru legal mai favorabil.

Ce este CASEE?

Rețeaua Regională ICA pentru Europa Centrală și de Sud-Est, pe scurt CASEE, este o rețea de instituții de învățământ superior din Europa Centrală și de Sud-Est care se referă la disciplinele științelor vieții (agricultură, alimentație, biotehnologie, resurse naturale, dezvoltare rurală și mediu). 

CASEE este o organizație internațională non-profit, guvernată de prevederile titlului III din Legea din 27 iunie 1921 privind organizațiile non-profit, organizațiile internaționale non-profit și fundații, astfel cum a fost modificată („Legea NPO”) – vezi registrul electronic. Organizația își propune să stimuleze și să susțină instituțiile membre în dezvoltarea unei dimensiuni europene în educație și cercetare prin dezvoltarea de acțiuni concertate și în implicarea la nivel global.

Obiectivele rețelei sunt: să sprijine implementarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării, să consolideze cercetarea, educația și dezvoltarea universitară în această regiune, să dezvolte proiecte comune de cercetare, educaționale și alte proiecte (de exemplu, programe comune, oferte educaționale continue comune, dezvoltare structurală, dezvoltarea resurselor umane, QA, transfer de know-how (de exemplu, prin intermediul unei platforme electronice).


Pictograma Verificată de Comunitate
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Performanța elevilor de 10 va fi recompensată cu experiențe memorabile și anul acesta, cei care obțin 10 la examenul de bacalaureat sunt recompensați cu abonament cu acces general pentru cele patru zile de Untold. 

Elevii de 10 la bacalaureat au intrare liberă la Untold

Articolul următor

Investiții eficiente la CJ Harghita în lupta antidrog

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share