Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții eficiente la CJ Harghita în lupta antidrog

Consiliul Judeţean Harghita a achiziţionat alte opt dispozitive de procesare a testelor antidrog. Ele vor fi predate pentru utilizare Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, care va dispune de 16 astfel de testere.

Trei  dispozitive au fost deja predate conducerii IPJ Harghita în 17 iunie, de către preşedintele în exercițiu al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Au fost prezenţi membri ai Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.

Borboly Csaba a făcut demersurile necesare pentru ca acțiunile de combatere a consumului de droguri în județ să fie una eficientă, iar testerele achiziționate vor putea depista opt tipuri de substanțe psihoactive.

„Pentru a sprijini activitatea Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita a predat astăzi 3 dispozitive DrugTest, marca Drager 5000, din cele 8 achiziționate. În total, la nivel județean există 16 astfel de dispozitive. Utilizarea substanțelor psihotrope a devenit o problemă de actualitate și în județul Harghita. Dispozitivele predate poliției pot detecta 8 tipuri diferite de substanțe.
Consider că prin implicarea Consiliului Județean Harghita contribuim la construirea unui județ mai sigur pentru copiii noștri” a spus președintele CJ Harghita.

Combatem consumul cu măsuri antidrog eficiente

„Dar dacă avem acest fenomen şi trebuie să-l combatem, trebuie să fim lângă forţele de ordine care au atribuții în acest sens şi poate să facem cât mai mult pentru a reuşi depistarea şi sancţionarea şi cumva într-un fel să reuşim să combatem acest fenomen negativ. (…) Încercăm să facem eforturi comune ca cetăţenii judeţului Harghita, copiii noştri să fie într-o siguranţă cât mai sporită”, a completat Borboly Csaba.

Inspectorul şef al IPJ Harghita, comisar șef de poliţie Mircea-Ştefan Iordan este recunoscător Consiliului Judeţean, preşedintelui forului şi Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică Harghita „pentru implicare şi pentru achiziţia acestor aparate atât de utile în prevenirea şi combaterea consumului de droguri”.

A fost evocat evenimentul de la 2 Mai,  după care Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliţiei Române a achiziţionat şi a dotat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita cu opt testere.

„Astfel că la acest moment IPJ Harghita foloseşte 8 aparate drug test. Bineînţeles, sunt bine-venite aceste încă opt aparate drug test pentru a uşura şi pentru a putea combate mai eficient acest fenomen. După cum ştiţi, fiecare testare costă un chit 100 de lei, iar expertizele de laborator 1.500 până în 2.000 de lei, în funcţie de probele şi rezultatele care se solicită. (…) Tot sprijinul este pentru ca poliţiştii să facă treaba, însă, de fapt, sprijinul vine către cetăţean pentru a-i putea elimina pe cei care conduc în trafic fără permis de conducere, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, astfel încât aceştia (…) să suporte consecinţele legii, respectiv condamnare cu executare”, a subliniat Comisarul Șef Mircea-Ştefan Iordan, citat de Informația Harghitei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

USAMV Cluj-Napoca aduce Conferința CASEE 2024

Articolul următor

Oportunități de investiții în județul Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share