Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premiul al III-lea la ECOTROPHELIA 2024 a ajuns la Cluj

La competiția de alimente inovative ale studenților din România, ECOTROPHELIA, organizată de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), B12 Fusion, proiectul studenților de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca a obținut locul al III-lea.

Cercetarea în domeniul alimentar reunește încă din timpul studenției, competitori ambițioși, care încearcă direcții îndrăznețe de dezvoltare, pentru a face pași importanți în dezvoltarea unor produse alimentare care să răspundă cerințelor contemporane, să acopere trendul ECO, să constituie surse de hrană cu înalt potențial de calitate. Cu cadre didactice implicate nu doar în procesul didactic, ci și la nivel academic, de cercetare și inovare, studenții și masteranzii români dovedesc ingeniozitate și pasiune într-un domeniu cu un vast potențial de dezvoltare.

ECOTROPHELIA înseamnă la nivel european, peste 3000 de studenți care au participat la competiție, peste 1100 de produse alimentare inovatoare, mai mult de 200 de universități și 22 federații naționale ale industriilor alimentare din: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția și Regatul Unit.

La Ecotrophelia România 2024 au participat 10 echipe studențești, alcătuite din 44 de studenți și 22 de profesori coordonatori de la șase universități, între care și USAMV Cluj-Napoca. Au fost reprezentate centrele universitare Bacău, București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Suceava.

Studenții clujeni de la ECOTROPHELIA 2024

Echipa USAMV Cluj-Napoca a fost alcătuită din studenții Răzvan Odochean, Marius Chejan, Claudiu Nemeș și Mădălina Plosca, alături de Asist. univ. dr. Adrian Martău.

FungiYo, prezentat de echipa de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, a obținut locul I, iar Sonata, realizat de echipa Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București s-a clasat pe locul al II-lea.

„Câștigătorii fazei naționale vor reprezenta România la Concursul Internațional ECOTROPHELIA EUROPE 2024 care va avea loc în cadrul evenimentului SIAL de la Paris, Franța, în perioada 20 – 21 octombrie 2024″, a informat Prof. Univ. Dr. Acad. Gerard Jităreanu, Rector al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 30.000 de vizitatori au participat la ediția 2024 a Bucharest Tech Week

Articolul următor
IT

Cluj-Napoca și București în clasamentul internațional QS al orașelor studențești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share