Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj-Napoca și București în clasamentul internațional QS al orașelor studențești

IT

În clasamentul internațional QS al orașelor studențești, România figurează cu două centre universitare, Cluj-Napoca și București. QS Best Student Cities 2025, este topul Quacquarelli Symonds al celor mai bune orașe studențești din lume, publicat în această săptămână. Timișoara și Iași nu mai apar în cel mai nou top QS Best Student Cities.

În această nouă configurație a clasamentului, Cluj-Napoca ocupă poziția 135, urcând cu două poziții față de clasamentul precedent, iar Bucureștii au fost clasați pe poziția 143, în scădere cu două locuri. Timișoara și Iași, care figurau în clasamentul anterior, nu au mai fost incluse. Topul pentru anul 2025 a luat în considerare primele 150 de orașe universitare.

Pentru a putea fi supuse evaluării, orașele trebuie să aibă cel puțin 250.000 de locuitori și două sau mai multe universități prezente în QS World University Rankings. Criteriile de evaluare a localităților sunt legate de rankingurile universitare, la care se adaugă elemente legate de gradul de accesibilitate, viața studențească, mixul de studenți, cât de cătat este orașul pentru studii universitare, precum și activitatea angajatorilor.

Mixul de studenți  este rezultatul unor întrebări precum: Ce proporție din populația orașului sunt studenți? Câți studenți internaționali sunt înscriși în oraș? Cât de incluziv este orașul și țara în care se află?

Primele locuri în clasamentul internațional QS Best Student Cities

Potrivit criteriilor de evaluare, cele mai bune 15 orașe studențești sunt Londra, Tokyo, Seul, München, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin, Montreal, Toronto, Kyoto-Osaka-Kobe, Edinburgh, Viena și Singapore.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premiul al III-lea la ECOTROPHELIA 2024 a ajuns la Cluj

Articolul următor

Diversitate de programe la a 12-a ediție a Zilelor Sfântului Ladislau

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share