Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au vândut toate biletele la filmele românești de la TIFF

Cinefilii prezenți la TIFF s-au grăbit să-și achiziționeze biletele pentru peliculele din competiția Zilele Filmului Românesc (ZFR), premierele și proiecțiile speciale programate.

“Unde merg elefanții” (regia Gabi Virginia Șarga, Cătălin Rotaru), o poveste de iubire și prietenie între trei persoane aflate într-un moment dificil, Alice On & Off (r. Isabela Tent), un documentar care urmărește 10 ani din viața unei mame tinere, și “Trei kilometri până la capătul lumii” (r. Emanuel Pârvu), au deschis ZFR, toate cu proiecții sold-out.

Un alt titlu foarte așteptat este și “Moromeții 3” (r. Stere Gulea), care va putea fi văzut prima dată la TIFF. Cinefilii profită, astfel, de o perioadă foarte bună prin care trece cinematografia românească, în care „se produce din ce în ce mai mult, ceea ce e foarte bine. E lăudabil că se fac filme independente, în special în zona documentarului”, observă Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF.

Cinematografia independentă din România este tema TIFF Talk de sâmbătă, din Piața Unirii, ora 12:00, unde regizorii George ve Gänæaard și Horia Cucută (“Clasat”), Claudiu Mitcu (“Rusalka”), Andrei Răuțu (“Fluturi de noapte”) vor vorbi despre provocările realizării filmelor lor, într-o discuție moderată de Anca Vancu, editor coordonator al Films in Frame.

TIFF a anunțat primii câștigători din această ediție. Filmul “Centimetric” (r. Philip Găicean) a câștigat Competiția Locală, dedicată cineaștilor profesioniști sau amatori din Cluj și împrejurimi. Premiul de 1.500 de euro, împreună cu servicii de producție în valoare de 10.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film au recompensat această producție.

Mențiunea specială a juriului (servicii de colorizare în valoare de 5.000 de euro) a fost acordată filmului “Cu gust de fum și amintirea verii” (r. Ágnes Anna Farkas), iar Premiul Special (1.000 de euro) a mers la “Mater noster” (r. Lehel Fazakas).

În ultimul weekend de TIFF vor mai putea fi văzute filme așteptate, precum incisivul “Kinds of Kindness” (r. Yorgos Lanthimos), care i-a adus lui Jesse Plemons un premiu de interpretare la cea mai recentă ediție a festivalului de film de la Cannes sau filmul surpriză “Limonov” (r. Kirill Serebrennikov), prezentat de asemenea în Competiția Oficială de la Cannes, un portret efervescent al scriitorului Eduard Limonov.

Întregul program al festivalului poate fi descoperit pe tiff.ro sau în aplicația oficială TIFF Official App, disponibilă pe Google Play și Apple Store. TIFF este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

REGIUNEA CENTRU finanțează soluții IT performante în administrația publică locală

Articolul următor

AFB vrea să schimbe optica acordării facilităților pentru firmele din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share