Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gherla își face transport ecologic pe fonduri europene

Cei 22.000 de locuitori vor beneficia de un sistem de transport public ecologic, piste de biciclete și un sistem de bike-sharing prin intermediul unui contract de finanțare de 17 milioane de euro încheiat între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Primăria Gherla.

Locuitorii municipiului din județul Cluj vor avea un sistem de transport public ecologic, piste de biciclete și sisteme de bike-sharing.

Cei 22.000 de locuitori vor beneficia de un sistem de transport public ecologic, piste de biciclete și un sistem de bike-sharing prin intermediul unui contract de finanțare de 17 milioane de euro încheiat între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Primăria Gherla.

Proiectul implică modernizarea infrastructurii rutiere în scopul promovării mijloacelor de transport nepoluante în rândul cetățenilor. Se estimează că numărul de utilizatori anuali ai transportului public va crește cu 30% în urma implementării acestui proiect.

Amenajarea unor piste de biciclete pe o distanță de 5 km va permite creșterea numărului anual de cicliști cu un procent de peste 30%. În vederea promovării unui model de transport durabil, bazat pe mobilitate nemotorizată în cadrul proiectului va fi achiziționat și un sistem de bike-sharing.

Acesta va include 45 de biciclete electrice, 45 de biciclete clasice, 9 stații de închiriere, 18 rastele pentru biciclete, sisteme hardware și software. În urma construirii acestui coridor de mobilitate ecologică emisiile de carbon vor fi reduse în proporție de 5%.

În scopul sporirii siguranței rutiere vor fi instalate limitatoare de vitează, panouri de informare, vor fi modernizate trecerile de pietoni și create facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă, nevăzători și persoanele cu deficiențe de auz.

În vederea diminuării poluării fonice cauzate de mijloacele de transport, cât și pentru absorbția emisiilor vor fi amenajate aliniamente de arbori și arbuști. Pietonii vor beneficia de mobilier urban modern și de noi sisteme de iluminat.

Proiectul este finanțat prin prioritatea de investiții 4 „O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă” din Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 2 „O Europă mai verde”. Pistele și coridorul destinat transportului ecologic vor fi gata la începutul anului 2028.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aceste funcționalități se concentrează pe integrarea produselor biologice, în special stimulatorul și optimizatorul fotosintetic Utrisha N, în platformă, pentru a promova agricultura durabilă și pentru a eficientiza productivitatea.

Împuternicirea fermierilor cu soluții agricole digitale și biologice integrate

Articolul următor

Crama Dextra și pensiunea Nooks by adibeca din Bihor, vizitate de Charlie Ottley

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share