Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simon Maurer conduce Consulatul Onorific al Republicii Filipine, inaugurat la Brașov

(de la stânga la dreapta) Execelența Sa Fernando Morales, George Scripcaru, Simon Maurer, Adrian-Ioan Veștea, Excelența Sa Frank Cimafranka

După consulatele francez și polonez, Republica Filipine și-a stabilit prezența diplomatică la Brașov prin inaugurarea Consulatului Onorific și numirea omului de afaceri Simon Andreas Maurer în funcția de consul onorific. „Mă simt deosebit de recunoscător şi onorat de misiunea care mi-a fost încredinţată de autorităţile filipineze”, declară Simon Maurer.

Relațiile diplomatice româno – filipineze au intrat într-o nouă etapă de consolidare a devotamentului manifestat de ambele state pentru sprijin reciproc.

Autoritățile filipineze își marchează prezența diplomatică în România prin înființarea unui Consulat onorific la Brașov. Inaugurarea a avut loc într-un cadru oficial și a beneficiat de prezența reprezentanților autorităților Republicii Filipine, române și a leadership-ul județului și municipiului Brașov.

În declarația oferită, Excelența Sa Fernando Morales, vice ministru pentru administrație al Republicii Filipine, a menționat următorul pas în consolidarea prezenței diplomatice filipineze în România.

„Marcăm un moment important al prieteniei şi relaţiilor diplomatice romano-filipineze. Deschiderea Consulatului sub conducerea distinsului consul onorific Simon Maurer are o încărcătură semnificativă. Totodată, îmi face plăcere să anunţ că următorul pas în dezvoltarea relaţiilor diplomatice va fi deschiderea amabasadei Filipine la Bucureşti, la 12 ani după ce a fost închisă”, – Excelența Sa Fernando Morales.

Excelența Sa Frank Cimafranca, ambasadorul Republicii Filipine la Budapesta, alături de cuvenitele mesaje de felicitare și susținere, a subliniat asistenţa oferită de ambasadorul de la Chişinău în cazul evacuării din Ucraina, la debutul invaziei ruseşti, a 300 de naţionali filipinezi, majoritatea marinari, către Republica Moldova şi, mai departe, în România. Totodată, ambasadorul filipinez la Budapesta a mulţumit Guvernului României pentru primirea refugiaţilor.

„Sincere felicitări domnului Simon Andreas Maurer, noul Consul onorific al Republicii Filipine. Inaugurăm primul Consulat în România. Cu domnul Maurer drept consul onorific, sunt încrezător că relaţiile bilaterale se vor dezvolta în beneficiul ambelor ţări. Atribuţiile consulului Maurer vor fi, în primul rând, asistarea cetăţenilor filipinezi din Braşov şi din regiunea de Vest a României, precum şi promovarea intereselor filipineze prin comerţ şi relaţii socio-culturale. Noul consul va facilita accesul la serviciile consulare, în special, cele privind emiterea de vize, deşi românii pot călători în Filipine fără viză pentru 30 de zile”, arată Excelența Sa Frank Cimafranca.
Dezvelirea plăcii exterioare a Consulatului onorific al Republicii Filipine de la Brașov

Obiectivele mandatului lui Simon Maurer, în calitate de Consulul onorific

Dincolo de asistența diplomatică și administrativă ce va fi oferită cetățenilor Republicii Filipine de pe teritoriul României, scutindu-i de drumuri până la Budapesta, Consulul onorific Simon Maurer a menționat pentru Transilvania Business și proiectele de business pe care intenționează să le implementeze în beneficiul ambelor părți implicate.

„Mă simt deosebit de recunoscător şi onorat de misiunea care mi-a fost încredinţată de autorităţile filipineze. Voi depune toate eforturile pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Republicii Filipine care necesită asistenţă pe teritoriul României. În această nouă calitate, mă voi strădui să mă achit cu cinste şi onoare de toate îndatoririle care-mi revin. Vreau să fiu de un real ajutor pentru filipinezii din România, pentru că, în acest moment, ei trebuie să meargă la Budapesta pentru a-şi rezolva problemele. În al doilea rând, vreau să întăresc relaţiile bilaterale economice. Am o serie de proiecte foarte interesante pe energie verde şi în domeniul medicinei, capitol la care ei suferă, iar soluţiile noastre sunt eficiente şi accesibile. Ulterior, vom aborda proiecte de reconversie a spaţiilor de locuit. Acestea ar fi trei aspecte principale de natură economică pe agenda mandatului meu. Cel mai important avantaj de care România beneficiază este forţa de muncă filipineză. Şi vreau să dezvolt acest aspect prin asigurarea unor condiţii de trai şi de muncă mai bune”, a declarat Simon Maurer, Consulul onorific al Republicii Filipine în România.
(la pupitru) Simon Andreas Maurer, Consul onorific al Republicii Filipine în România

Mesaje de susținere pentru noul Consul onorific de la Brașov

Oficialitățile prezente și reprezentanții leadership-ului brașovean au salutat alegerea făcută de autoritățile filipineze, asigurându-l, totodată, pe noul Consul onorific de sprijinul acestora.

„Doresc să vă felicit pentru această iniţiativă şi pentru încrederea acordată judeţului Braşov. Economia filipineză are una dintre cele mai mari rate de creştere din Asia şi din întreaga lume. Colaborarea dintre România şi Filipine poate atinge dimensiuni strategice, fie că vorbim de tehnologie de vârf, de agricultură sau de poziţionarea geostrategică faţă de partenerul american”, declară Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care continuă prin a evidenția avantajul de care beneficiază piața muncii din România de pe urma prezenței filipinezilor în șantierele de construcții din România. Îmi exprim speranţa că acest Consulat onorific va fi un punct de referinţă şi resursă valoroasă pentru cetăţenii filipinezi care trăiesc şi muncesc în Braşov. Totodată, sper să fie un promotor activ al valorilor şi tradiţiilor filipineze aducând o contribuţie semnificativă la diversitatea culturală a judeţului Braşov”.
„Braşovul este un oraş multicultural şi multietnic şi cred că inaugurarea consulatului este binevenită. Pe lângă Consulatul francez şi cel polonez, cel filipinez vine ca o completare foarte bună la Braşov”, declară primarul ales al Municipiului Brașov, George Scripcaru. „Mă bucur că domnul Maurer, pe lângă calitatea de investitor, acum, va îndeplini şi funcţia de consul onorific, iar acest lucru este important pentru Braşov. Sunt convins că vor avea de beneficiat cetăţenii filipinezi care au un job în România şi aveau nevoie de un astfel de consulat până la înfiinţarea ambasadei la Bucureşti. Cetăţenii filipinezi sunt o soluţie pentru piaţa muncii din România. Cred că prezenţa acestui consulat va facilita şi mai mult venirea lucrătorilor filipinezi în Braşov, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure”.
„Îmi exprim încrederea că acest consulat şi ambasada care se va deschide la Bucureşti vs contribui la dezvoltarea relaţiilor economice şi va fi un suport important pentru cetăţenii filipinezi care doresc să muncească în România”, susține Oana Gheorghiu, directorul Direcţiei Relaţii Consulare din cadrul Ministerului de Afaceri Externe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Crama Dextra și pensiunea Nooks by adibeca din Bihor, vizitate de Charlie Ottley

Articolul următor

Creșterea salariului minim ar putea aduce mai puține venituri pentru unii angajați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share