Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uzina de aluminiu din Satu Mare trece de la elvețieni la chinezi

AME deține una dintre cele mai moderne linii de prese extrudatoare de aluminiu din Europa cu ajutorul cărora extrudează profile de aluminiu cu diferite grade de flexibilitate, în funcție de cerințele specifice ale clienților noștri.
Uzina din Medieșu Aurit dispune de utilaje moderne de extrudare și turnare | Foto: Alu Menziken Romania

Holdingul elvețian care deține două fabrici Universal Alloy (UACE) în județul Maramureș a vândut uzina sa de la Medieșu Aurit concernului Mengtai Group.

Montana Aerospace, care controlează cele două fabrici UACE (Dumbrăvița și Tăuții Măgherăuș), a vândut concernului chinez Inner Mongolia Mengtai Group compania Alu Menziken Extrusion (AME), potrivit 2M News.

Prin aceasta controla trei fabrici din Austria, Germania, Elveția și fabrica de extrudare și turnare a aluminiului de la Medieșu Aurit (județul Satu Mare), unitate construită și în baza unui ajutor de la statul român de 20 de milioane de euro.

Conform conducerii AME, a fost semnat acordul între Montana Aerospace și Mengtai Group, achiziția fiind supusă aprobărilor oficiale. Finalizarea tranzacției este prognozată în următoarele luni. Grupul chinez își concentrează activitatea pe producția de energie și aluminiu și face achiziția prin subsidiara sa Mengtai Germany.

Fabrica de extrudare și turnare a aluminiului din Medieșu Aurit, construită printr-un împrumut 25 milioane € de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și ajutor de stat de 20 milioane €, a început să producă pentru industriile aeronautică și auto din 2018, conform Profit.ro.

În 2023, firma AME a generat vânzări nete consolidate de 160 milioane de euro. Mengtai Group, cu 6.000 de angajați, a raportat un venit de 6 miliarde de euro. Alu Menziken deține una dintre cele mai moderne linii de prese de aluminiu din Europa cu ajutorul cărora extrudează profile de aluminiu cu diferite grade de flexibilitate, în funcție de cerințele specifice.

AME dispune la Satu Mare de secții de turnătorie și extrudare cu 250 de stații de lucru. Fabrica de ultimă generație are o turnătorie de șuruburi din aluminiu și două prese de extrudare și cumula, anul trecut, 283 de angajați. Afacerile sale se ridicau la 477 milioane lei, iar profitul, la 62 de milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lipsa resurselor financiare, principala cauză care împiedică românii să pună bani deoparte

Articolul următor

Trend Furniture accelerează expansiunea pe plan național și internațional, vizând și piața din Republica Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share