Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Peste 120 de companii folosesc deja soluția noastră de automatizare a Bilanțului

Cristian Pavel, CEO Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business în cea mai rapidă ascensiune din Transilvania, vorbește, într-un interviu acordat Transilvania Business, despre cele mai recente tendințe din digitalizare în segmentul de business din România, automatizarea bilanțului, factura electronică și evoluția companiei pe care o conduce.

Anual, fiecare societate trebuie să își depună bilanțul – un proces costisitor, ca timp necesar și resurse alocate. Cum intervine Alfa Software aici?

Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Soluția ce rulează prin platforma noastră ASiS ERP preia automat, din primul pas, peste 90% din datele necesare completării Bilanțului din baza sa de date. Timpul câștigat de fiecare firmă prin automatizarea Bilanțului variază, de la ore chiar la zile, în funcție de mărimea societății ce folosește sistemul ASiS ERP. Dezvoltarea noastră, lansată anul trecut, nu doar că reduce semnificativ timpul necesar alocat, dar și, prin programul de validări, indică în scurt timp fiecare element ce necesită corelare.

Peste 120 de companii folosesc deja funcționalitatea software-ului ASiS ERP ce automatizează realizarea Bilanțului. Mai mult, numărul firmelor care folosesc E-Factura integrată în ASiS a ajuns la 500.

Bilanțul este un document contabil care prezintă situația financiară a unei companii, la un moment determinat în timp. Acesta reprezintă o imagine de ansamblu a bunurilor, datoriilor și capitalului propriu al entității, la data respectivă. În conformitate cu legislația românească, societățile comerciale sunt obligate să depună bilanțurile lor anuale la Autoritatea Națională de Administrare Fiscală.

Anul acesta aduce o noutate majoră – E-Factura. Cum vedeți impactul acestei măsuri în rândul societăților din România?

Software-ul nostru ASiS ERP permite atât automatizarea declarațiilor, precum bilanțul, dar și, încă din 2023, integrarea completă și automatizată a E-Facturii, pentru și mai mult timp economisit în activitatea de conformare fiscală.

În context, la nivelul integrării E-Factura în software-ul ASiS ERP, estimăm că, la nivel cumulat, clienții care utilizează sistemul integrat vor ajunge să emită o medie de 1.000.000 de facturi electronice lunar, pe parcursul acestui an.

În plus, ASiS ERP integrează și etapa de primire a E-Facturii. Procesul are loc automat, facturile primite prin sistem fiind importate automat în ASiS și interpretate de ERP.

E-Factura este un fisier XML care conţine informaţii codificate standardizate, generat odată cu factura fiscală. Aceasta conține informații electronice suplimentare celor prezente în formatul tipic al facturii.

Care sunt rezultatele înregistrate de Alfa Software anul trecut și cum vedeți evoluția din acest an?

Am încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai mari, depășind 3,6 milioane de euro. În plus, Alfa Software a înregistrat o accelerare a profitului net, mai mare cu 43,3% față de anul anterior, depășind, la rândul său, 1,33 milioane euro.

Pentru companiile românești, digitalizarea deja nu mai începe de la firul ierbii, ci s-a ajuns într-o etapă în care contează semnificativ personalizarea soluției ERP, viteza de adaptare a sistemelor la strategiile de creștere și înțelegerea efectivă a nevoilor fiecărui business. Aceste lucruri se văd și în rezultatele pe care le-am înregistrat în 2023, dar se și mențin în datele pe care le avem la finalul primului trimestru din acest an, când veniturile se mențin pe o tendință crescătoare, cu un plus de 20%.

Ce determină adopția soluțiilor de digitalizare, tip ERP, în România?

Consider că nevoia acută de digitalizare a companiilor din România, esențială pentru a rămâne relevante în piață la nivel de costuri, calitate și eficiență, dar și programele de digitalizare a IMM-urilor și lansarea E-Facturii sunt printre principalii factori ce accelerează digitalizarea și adopția soluțiilor ERP în piață.

Printre principalele tendințe pe care le-am observat, atât anul trecut, dar și în primele luni ale lui 2024, observăm o mai ușoară adopție a tehnologiilor noi, îmbrățișarea conceptului de companii paperless și alocarea unor bugete anuale ceva mai consistente pentru digitalizare.

Cum ajută digitalizarea procesele din companii și cu ce vine Alfa Software în plus?

Faptul că digitalizarea duce companiile înspre zona paperless este un lucru pozitiv, cu impact puternic asupra aproape tuturor domeniilor de activitate. Alfa Software își propune să ajute companiile să renunțe la hârtii, acestea fiind deocamdată numeroase în multiple fluxuri de business.

De aceea, am ales varianta în care degrevăm departamentele majore din companii de anumite procese și colectăm și digitalizăm datele direct “de la sursă”. De exemplu, pontajele se fac în ASiS ERP direct de pe șantiere, de către inginerii de șantier, încă din 2016. În diverse unități de producție, cererile de concediu sau învoirile se fac direct din hală, printr-un simplu click, la un info-kiosk dedicat. Validarea și aprobarea lor se face via mail sau SMS, cu impact automat asupra salariului lunar a angajaților.

Despre Alfa Software

Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, cu o vechime de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională, prin rețeaua de parteneri.

Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și personalizabile, care cresc randamentul business-urilor, prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are o experiență demonstrată de peste 15 ani.

În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru verticale majore de business precum: producție, construcții, servicii, transporturi, utilități și agricultură. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina www.asw.ro.

Articol publicat în ediția tipărită cu nr. 129 a revistei Transilvania Business (21 mai – 18 iunie 2024)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul este al treilea cel mai scump oraș din țară pentru chiriași

Articolul următor
Se vor asigura astfel condiții tehnice pentru circulația cu 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru marfă. Distanța Cluj-Napoca – Oradea ar urma să fie parcursă în 1:45 ore în loc de 3:00.

Megaproiectul feroviar al Nord-Vestului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share