Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DIMEX 2000 și Pikanore semnează în sfârșit cu Hidroelectrica

Licitația pentru reabilitarea galeriei de aducțiune a CHE Izvoarele a fost câștigată de DIMEX 2000 Company, în asociere cu PIKANORE. Alierea bistrițenilor de la Dimex cu cu prahovenii de la Pikanore a dus la obținerea unui contract cu  o valoare totală de 70,9 mil. lei.

Investiția de pe râul Teleajen, în județul Prahova va avea la dispoziție 48 de luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a galeriei de aducțiune a CHE Izvoarele. Este vorba despre o amenajare hidroenergetică realizată și utilizată înainte de 1989, cu o capacitate instalată de 16 Mw.

După lupte seculare, Dimex și Pikanore pot începe munca

Este o victorie îndelung urmărită, căci întregul demers a reușit abia acum, după ce în luna martie a anului 2024 SPEH Hidroelectrica SA, în calitate de autoritate contractatantă, ajunsese la o a treia evaluare în cadrul procedurii de atribuie a Contractului: Proiectare si executie „Reabilitare galerie de aductiune a CHE Izvoarele” . În primăvară, valoarea estimat a lucrărilor era de 63,24 milioane de lei.

Hidroelectrica declarase câstigătoare anterior oferta depusă de Asocierea Pikanore-Dimex. De fiecare dată, contestațiile formulate de Asocierea Hidroconstrucția-Electromontaj au fost admise.
„Unul dintre motivele principale pentru care au fost admise contestațiile si au fost anulate hotărârile anterioare ale autorității contractante, consta în faptul că lucrările de execuție și/sau reabilitare a drumurilor județene și a podurilor invocate de Pikanore-Dimex în dovedirea experienței similare au fost încadrate în mod eronat de către autoritatea contractanta în categoria lucrărilor hidrotehnice”, au menționat avocatii Hidroconstrucția în luna martie, potrivit Agenda constructiilor.ro.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județul Bihor, locul 2 pe țară ca număr de cereri de plată preluate în semestrul I 2024

Articolul următor
Lansare anuar bilingv Sustainability Index Magazine, ediția a 2-a: Profiluri ESG și noile evoluții din sustenabilitate

S-a lansat anuarul Sustainability Index Magazine

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share