Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SMURD Cluj aniversat cu prilejul celor 30 de ani de activitate neîntreruptă

Cu ocazia celor 30 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență și Descarcerare Cluj a fost organizat un eveniment festiv, la care au participat oficialități, reprezentanți ai instituțiilor implicate în activitatea medicală, angajați ai SMURD și voluntari.

Primii sosiți la o urgență medicală, unde granița dintre viață și moarte este fragilă și întâlnirea cu o situație critică reprezintă momentul crucial al existenței celor care probează experiența și profesionalismul în timp record, fără stres, emoții, momente de încordare , asumându-și riscuri uneori nemăsurate, la care se expun pentru a salva o viață, iar la sfârșit trăind împreună, bucuria pentru fiecare reușită, pentru fiecare pacient revenit la viață.

SMURD 30

La eveniment a luat parte Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, colonel doctor inginer Constantin Florea, prim adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, col. Gabriel Drînda, Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj- Napoca.

Au fost prezenți, de asemenea, mitropolitul Clujului, IPS Andrei, episcopul Claudiu al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, medicul coordonator al UPU – SMURD, Cristian Ursu, foștii comandanți ISU, gen. în retragere Vasile Șomlea, gen. în rezervă Ioan Moldovan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, alte oficialități militare și civile, alături de medici, paramedici, voluntari sau pompieri.

„30 de ani de activitate neîntreruptă SMURD Cluj! Resursa umană, logistică și financiară asigurată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Perfectă colaborare interinstituțională cu ISU Cluj! Felicitări întregii echipe UPU-SMURD!” a postat cu această ocazie Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj- Napoca.
Colonel doctor inginer Constantin Florea, prim adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a înmânat diploma de excelență a IGSU.

 

Raed Arafat, prezent la eveniment a reiterat începuturile SMURD la Cluj-Napoca

Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ținut să evidențieze frumoasa tradiție a SMURD Cluj, acordând emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență comandantului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, colonel Gabriel Drînda, și medicului coordonator UPU – SMURD Cluj, dr. Cristian Ursu.

„SMURD Cluj a împlinit 30 de ani de la prima intervenție din 1 Iulie 1994! Am avut ocazia ieri, să întâlnesc colegi medici si pompieri, cu care am colaborat atunci la lansarea SMURD Cluj și care, prin eforturile lor și a voluntarilor, au făcut ca SMURD Cluj să existe și să se dezvolte” a spus Raed Arafat.

 

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Timp de trei decenii, sute de medici, personal mediu sanitar, paramedici și voluntari și-au împletit destinele cu cele ale uneia dintre structurile medicale cele mai dedicate cauzei salvării oamenilor aflați în dificultate: Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare – SMURD Cluj.
SMURD Cluj este și o școală a caracterelor puternice și a curajului. De cele mai multe ori, echipajele medicale au fost puse în cele mai dificile situații și în cele mai grele condiții de mediu. Au ajuns în locuri izolate, cu autospecialele, cu elicopterele, de cele mai multe ori pe jos, într-o luptă permanentă cu secundele, minutele și orele esențiale pentru salvarea de vieți.
Încă de la începuturile SMURD Cluj, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj prin Unitatea Clinică de Primiri Urgențe UPU-SMURD, într-o cooperare interinstituțională foarte bună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj, generează resursa umană calificată, atât de necesară SMURD, susține logistic și financiar desfășurarea activităților salvatorilor.
La ceas aniversar, transmitem întregului personal SMURD sincere felicitări și le dorim cât mai multe realizări în nobila lor misiune, pusă în slujba comunității!” transmit reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

Felicitări pentru 30 de ani de activitate

Instituțiile cu care SMURD colaborează pentru desfășurarea activității, precum și reprezentanți ai instituțiilor administrației publice  au transmis mesaje de felicitare și încurajare.

Dan Ștefan Tarcea, Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca

„SMURD reprezintă un fundament al sistemului nostru de urgențe, un pilon de siguranță și speranță pentru comunitatea noastră și nu numai. Munca depusă zilnic este mult mai mult decât un simplu serviciu – este o chemare, un act de curaj și dăruire.
Treizeci de ani înseamnă zeci de mii de vieți salvate, familii reunite și comunități care și-au găsit liniștea știind că, în caz de nevoie, cei mai buni profesioniști sunt doar la un apel distanță. În aceste trei decenii, SMURD Cluj a demonstrat că solidaritatea, compasiunea și profesionalismul pot face diferența între viață și moarte.
Vreau să aduc mulțumiri tuturor paramedicilor, medicilor, asistenților medicali, șoferilor, voluntarilor și personalului de sprijin care face parte din echipa SMURD Cluj. În special, celor care au fost de la început alături de această inițiativă, dar și celor care s-au alăturat ulterior, continuând să ridice standardele la înălțimea așteptărilor comunității noastre.
Nu pot să nu menționez rolul crucial al parteneriatelor și al sprijinului comunității în succesul SMURD. Investițiile în echipamente moderne, în programele de formare continuă și în educația publicului larg sunt elemente esențiale pentru menținerea unui serviciu de urgență de înaltă performanță.

ISU Cluj

„La 1 iulie 1994, ora 14:18, la Dispeceratul Pompierilor se primește primul apel al SMUR Cluj. SMURD (inițial SMUR) a luat ființă prin colaborarea Grupului de Pompieri Cluj cu partenerii omologi din Köln, Germania.
De atunci au trecut 30 de ani, marcați de nenumărate misiuni în slujba semenilor noștri, emoție și devotament.
30 de ani de activitate și sute de mii de vieți salvate. Asta înseamnă prezența în județul Cluj a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. SMURD Cluj a marcat trei decenii de existență printr-un eveniment memorabil, desfășurat joi, 4 iulie 2024” au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Farmaciile Napofarm

„La mulți ani, SMURD Cluj – 30 de ani de devotament și curaj! Suntem onorați să fim alături de comunitatea SMURD Cluj și să sprijinim echipa care își dedică viața salvării de vieți umane.  Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți și vă dorim să vă întoarceți sănătoși din fiecare intervenție. Sunteți adevărați eroi!” scriu reprezentanții Napofarm pe pagina lor de socializare.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMFST „G.E. Palade” Tg.Mureș participă la Zilele Spitalului Mircurea Ciuc

Articolul următor
Prezența României în indicii MSCI va crește, din 1 septembrie, de la 12 la 22 de companii, în urma revizuirii trimestriale a indicilor, realizată de furnizorului global de indici în august. România va avea încă 10 companii incluse în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable Market Indices).

AROBS Transilvania Software își majorează capitalul social

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share